Uns pescadors troben una balena domesticada portant un estrany arnès militar

Un grup de pescadors que pescava davant de les costes de Noruega va rebre la visita d’una curiosa beluga blanca.

Quan l’animal va emergir a la superfície, els treballadors es van adonar que unes cingles recobrien seu cos. La balena mostrava un comportament afable i nedava entre els vaixells rosegant les xarxes de pesca, de manera que els pescadors van decidir donar avís de l’albirament.
Jørgen Wiig, biòleg marí i Inspector de la Direcció del Servei Marítim de Pesca de Noruega, es va desplaçar a la zona per examinar l’animal amb més deteniment.

Els experts van retirar l’arnès que portava i en el mateix figurava un distintiu amb el nom de “Equip de Sant Petersburg”.
Al principi, es va pensar que l’animal formava part d’algun experiment científic. No obstant això, tant biòlegs noruecs com russos es van afanyar a desmentir aquesta opció ja no solen utilitzar aquest tipus d’arnesos en considerar que poden causar danys sobre l’animal, va explicar el professor de la Universitat de l’Àrtic noruec a Tromsø (UIT), Audun Rikardsen, a la cadena de notícies NRK.

Segons el professor, la beluga podria haver format part d’algúna operació de tipus militar. “Només podem especular sobre quin ha estat el seu ús, però el que està clar és que ha estat en captivitat durant un llarg període de temps perquè estava completament domesticada. Fins i tot es deixava acariciar “, explica Wiig.