Els favorits actuals en les Lligues

Les Lligues europees afronten les seves últimes jornades amb molts contendents al títol. Si bé el Barcelona ja s’ha alçat amb el títol de campió de la Lliga, encara queda molt per decidir en els llocs classificatoris per a les competicions continentals, així com per als vencedors d’altres lligues.

La disputa entre Manchester City i Liverpool a la Premier League

A falta d’una jornada per a la clausura de la Premier League, el Manchester City de Pep Guardiola i el Liverpool de Jürgen Klopp estan al capdamunt de la taula, si bé els de l’entrenador català depenen de si mateixos per alçar-se amb la copa. Tots dos tindran una última jornada que es presenta tranquil·la i el City només hauria de mantenir-se si els de Salah fallen, encara que amb una victòria tindrien prou.

D’altra banda, la disputa pel quart lloc, classificatori per a la Champions, on l’Arsenal d’Unai Emery podria encara donar la sorpresa si guanya els partits que li queden, en el cas que fallin els de dalt. Els londinencs esperen una fallada del Chelsea o del Tottenham, al qual la pressió de la Champions li podria jugar una mala passada. En qualsevol cas, les apostes esportives estan molt obertes davant d’aquest panorama, especialment amb dos equips anglesos que es juguen la tornada de semifinals de Champions aquesta setmana, com es pot veure aquí.

La classificació per a la Champions de la Lliga encara per definir

A La Lliga el subcampionat de l’Atlètic de Madrid està pràcticament confirmat, així com el tercer lloc per al Madrid. No obstant això, Getafe i Sevilla continuen en la disputa pel quart lloc i un bitllet a la lligueta de Champions, encara que els madrilenys són actualment els favorits per aconseguir-ho. D’altra banda, València i Athletic Club estan embrancats en la lluita pel sisè lloc i la classificació a l’Europa League, tot i que el calendari fa que el València sigui el favorit per a la gesta, ja que els de Gaizka Garitano s’hauran d’enfrontar amb el Sevilla en l’última jornada.

En qualsevol cas, aquests dos últims equips es veuran les cares amb el Valladolid, que està intentant aprofitar els últims minuts de la Lliga per no descendir a l ‘ “infern” de Laliga 123. Girona i Valladolid seran els últims a jugar-se aquest tercer lloc del descens , on Rayo Vallecano i Osca semblen abocats al fracàs, si bé res és matemàtic i tot pot passar.

La resta de lligues europees, més decidides

La Sèrie A italiana ja té a la Juventus de Cristiano Ronaldo a un campió des de fa diverses jornades. Alhora, a la Bundesliga alemanya, a falta d’un miracle del Borussia Dortmund, el Bayern de Munic sembla que tornarà a ser coronat com a campió, on porta guanyant ininterrompudament des de la temporada 2012/2013. La Lliga francesa també està decidida pel PSG de Neymar. La lliga on encara queda per decidir el campió és la portuguesa, on el Benfica part amb avantatge, però qualsevol decisió li podria donar el títol al Porto.

En qualsevol cas, moltes coses s’han de decidir i encara pot haver sorpreses en les competicions nacionals.