Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara


oients aquí avui: 479

En antena ara


La normativa internacional obliga a fer canvis en la TDT abans de l’octubre

Publicat per el 13 de maig de 2019

L’arribada de la tecnologia per a mòbils 5G, prevista per l’any 2020, obligarà a fer canvis en la TDT durant aquest any, segons informa el Govern en un comunicat. Aquests canvis, d’obligat compliment segons la normativa europea de telecomunicacions, ocasionaran un canvi de freqüència de certes cadenes de TDT, que hauran de ser resintonitzades abans del 31 d’octubre. Els comunitats de veïns hauran d’ajustar l’antena col·lectiva.

Les cadenes de TDT afectades per aquest canvi de freqüència seran Esports3, Euronews, TV5 Monde i Pirineus TV. A més, aquesta modificació s’aprofitarà també per permetre l’arribada d’Andorra Televisió en alta definició (HD).

Per a poder veure aquests cinc canals a partir del mes d’octubre, els edificis de pisos hauran de realitzar un petit ajustament en l’antena col·lectiva (aquest canvi ja es pot realitzar), mentre que els habitatges unifamiliars tan sols hauran de fer una resintonització dels canals de la TDT el dia del canvi de freqüència.

Aquest procés, conegut com a segon dividend digital i que s’ha d’efectuar en el mateix període que Espanya i França, es realitzarà esglaonadament durant el mes d’octubre, tenint en compte les diferents zones de cobertura de les antenes emissores de TDT del Principat.

Per a més informació, els usuaris poden visitar el web www.tdt2019.ad o parlar amb el seu instal·lador de televisió.

Font: ANA