En directe

Julia en la onda

15:00 16:00


oients aquí avui: 1519

En directe

Julia en la onda

15:00 16:00


Els atestats relacionats amb gossos perillosos segueixen augmentant aquest 2019

Per: el 20 de maig de 2019

El Cos de Banders ha aixecat 24 atestats relacionats amb gossos potencialment perillosos durant el primer quatrimestre d’aquest 2019, una xifra que demostra que la problemàtica no decau. Ja fa un parell d’anys que els mateixos banders, encarregats de controlar les obligacions dels propietaris o posseïdors de gossos al país, fan pública l’alerta cada vegada que compareixen davant dels mitjans. Els 24 atestats corresponen a infraccions que han comès els amos d’aquests cans, en relació a la normativa vigent que ho regula. Els atestats ja estan sent tramitats per ordre de recepció.

El nombre de casos oberts aquest 2019 segueixen una línia alcista ja constatada l’any passat, en què els banders van fer 81 atestats, pels 60 de fa dos anys i els 20 de fa tres. Si se seguís amb la mateixa progressió fins a final d’any, es tancaria aquest 2019 amb gairebé un centenar d’actuacions contra amos de gossos.

Dels 81 atestats de l’any passat, informa el departament d’Agricultura, es van incoar 71 expedients sancionadors i, d’aquests, 37 ja han estat resolts fins la data. Pel que fa a la resta, 34, s’ha comunicat als implicats la incoació d’aquest expedient sancionador i la proposta de sanció. Ara es troben pendents de resolució definitiva.

L’augment de casos tractats mostra la problemàtica existent al país, tot i que també és fruit de l’increment del control per part dels banders, impulsat a partir del 2017. Sobretot vigilen zones d’esbarjo, zones habitades i espais propers als centres escolars. Així mateix, al llarg del 2018 s’han ofert formacions a les escoles, a agents de circulació comunals, propietaris i altres cossos especials com ara la policia, amb l’objectiu de conscienciar la població.

No dur el morrió és el que més incompleixen els propietaris de gossos potencialment perillosos, seguit per dur el gos deslligat o sense la targeta identificativa. La multa pot arribar gairebé als 800 euros, en funció de la gravetat.

Font: ANA