Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara


oients aquí avui: 176

En antena ara


Un nou reglament obligarà als comuns a unificar els passos de vianants

Publicat per el 20 de maig de 2019

L’àrea de Mobilitat del Govern està treballant en un reglament per unificar els passos de vianants de tot el país, especialment pensant en els que són de competència comunal, el “95” del total, tal com ha recordat el cap d’àrea del departament, Jaume Bonell. La normativa ja està “força avançada”, i es treballa amb l’objectiu que pugui veure la llum a finals d’any, ha indicat Bonell. La intenció és fer uns passos de vianants més segurs per als ciutadans però també per als conductors, sobretot els motoristes. I és que el reglament insistirà molt en la homogeneïtzació de la pintura que s’utilitza per pintar l’asfalt de blanc, perquè sigui el més adherent possible i ocupi la mínima superfície possible, de manera que es redueixi el risc que puguin relliscar els vehicles de dues rodes.

L’anunci ha estat fet aquest dilluns en el marc de la presentació de la campanya de seguretat viària 2019-2021, la primera que es fa al país de manera “transversal” entre el sector públic, privat i entitats implicades en la conducció, tal com ha detacat el secretari general de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA), Antoni Sasplugas. A banda de regular la superfície i qualitat de la pintura, tractarà aspectes com quins dels passos de vianants han d’estar semaforitzats i, en el cas que no calgui, com ha de ser la senyalització vertical.

El cap d’àrea de Mobilitat ha recordat que Andorra és un país turista i que bona part dels visitants que condueixen pel país no saben on són els passos de vianants, motiu pel qual la senyalització és un missatge “d’alerta” que pot evitar un atropellament o accident.

L’esborrany del reglament es presentarà a la tardor a la Taula Nacional de Mobilitat, per acabar d’ajustar-lo, també amb les incorporacions que puguin fer els comuns.

Font: ANA