Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara


oients aquí avui: 179

En antena ara


Els Catarres actuaran a la festa major d’Andorra la Vella a petició dels infants

Publicat per el 4 de juny de 2019

Andorra la Vella.- El comú d’Andorra la Vella ja ha pres nota dels suggeriments que li han fet arribar els infants de la parròquia a través del Consell d’infants i a la festa major d’aquest any hi actuaran Els Catarres, a petició dels més joves. A més, hi haurà una festa de l’aigua i de l’escuma i inflables al Parc Central. La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha explicat durant la sessió del Consell d’infants celebrat aquest dimarts que es va demanar als més joves que fessin suggeriments i que fruit d’això s’han recollit aquests actes al programa festiu. A més, en el Consell d’infants d’aquest dimarts, cinc escoles de la parròquia han plantejat diferents propostes que Marsol ha valorat de manera molt positiva ja que les veu “força realitzables” i que es poden “assumir amb relativa facilitat”

D’aquesta manera, els infants de l’escola francesa de Santa Coloma han proposat, tal com ha explicat l’alumna Noa Godoy, una biblioteca on els infants i els adults hi poguessin anar i es poguessin “intercanviar llibres” i fins i tot fer activitats paral·lels com contacontes, a més de tenir un espai per als infants per fer els deures. Des del Janer els alumnes han proposat un espai làser, que tal com ha explicat Ares Ballesté és una proposta que vindria a suplir una mancança que hi ha a la parròquia ja que “no hi ha jocs així” i, per tant, creuen que és una iniciativa que “pot estar bé”. Els estudiants del col·legi Sant Ermengol proposen carrils bicicleta segregats, per augmentar la seguretat dels ciclistes i promoure aquest mitjà de transport, tal com ha explicat Bernat Gil. Des de l’escola francesa d’Andorra la Vella han proposat unes jornades de jocs tradicionals, en què els infants es pugui “retrobar” i fins i tot compartir temps amb els padrins de la parròquia. Tal com ha explicat Oriol Ricart, els més joves passen “massa temps” amb les maquinetes i d’aquesta manera s’afavoriria que juguessin a l’aire lliure. L’última de les propostes ha estat l’habilitació de la plaça que ha quedat davant l’escola andorrana de Santa Coloma. Els alumnes han suggerit, entre d’altres, que es faci una zona enjardinada, que es posin bosses biodegradables per recollir els excrements dels gossos, que hi hagi elements de protecció a la plaça i que sigui un espai lliure de fums, tal com ha explicat Jan Ruiz. Tots els projectes han estat aprovats.

Algunes de les propostes, com la de les bosses biodegradables, l’espai lliure de fums o els carrils bicis segregats han agradat molt Marsol, que n’ha pres bona nota. També ha aplaudit la proposta dels jocs tradicionals, que de fet ja es veurà en part recollida a la festa de cloenda del Consell d’infants que es farà el 14 de juny a l’estadi comunal i on també hi haurà un espai de circ amb disset zones de jocs i un espectacle musical amb pilotes de bàsquet. Potser la que costarà més, ha admès la cònsol major de la capital, serà la de la biblioteca, ja que fins i tot el joc làser es podria encabir en algun espai comunal.

Font: ANA