PUBLICITAT

En directe

Radioestadio

16:00 23:30


oients aquí avui: 1540

En directe

Radioestadio

16:00 23:30


El Sipaag, satisfet perquè Pallarés mostri que no hi ha “línies vermelles” amb els canvis a la Llei de la Funció Pública

Per: el 18 de juny de 2019

La ministra de Funció Pública i Reforma de l’Administració, Judith Pallarés, i la secretària d’Estat de Funció Pública, Lara Vilamala, han mantingut aquest dimarts una primera reunió amb el Sindicat del personal adscrit a l’administració general (Sipaag). S’ha tractat d’una primera presa de contacte en què el tema estrella ha estat la llei de la funció pública i les possibles modificacions de què pot ser objecte. Des del sindicat s’ha valorat molt positivament que la ministra de Funció Pública i Reforma de l’Administració s’hagi mostrat oberta a negociar canvis “sense línies vermelles”. Així ho ha manifestat el president del Sipaag, Lluís Anguita. De fet, des de l’executiu han emès un comunicat en què es posa en relleu “la predisposició a treballar conjuntament en la modificació de la llei després que el Tribunal Constitucional en derogués part de l’articulat el passat mes de maig”. Així, malgrat en un primer comunicat s’assenyalava que només s’entraria a valorar els canvis en base als dos articles tombats pel Constitucional, en la rectificació s’assenyalava aquesta possibilitat d’anar més enllà.

D’aquesta manera, en acabar la trobada, Anguita ha destacat que havia “anat molt bé” i es mostrava molt satisfet pel tarannà “dialogant” de la titular de Funció Pública. Ha afegit que, tal com ja van avançar, li han posat sobre la taula la demanda que es derogui la llei, un aspecte que Pallarés ha descartat, ha confirmat Anguita. Segons les declaracions del mateix president del sindicat, Pallarés sí que ha mostrat la predisposició a modificar la llei i, segons han pogut entendre, no hi hauria cap aspecte sobre el qual la titular de Funció Pública no vulgui entrar. És per aquest motiu que des del sindicat es considera que es podrà plantejar els punts (25) amb els quals no estan d’acord per negociar possibles canvis, tal com ha recordat Anguita.

Tal com han confirmat tant des del Govern com des del sindicat, a partir d’ara hi haurà trobades periòdiques entre les dues parts. És més, des de l’executiu s’ha informat en el mateix comunicat que Pallarés i Vilamala han “mostrat la seva voluntat de trobar-se amb la resta de representants sindicals i d’establir una agenda periòdica de reunions”. També s’ha informat que la titular de Funció Pública ha manifestat als representants sindicals la voluntat de donar un nou impuls a la modernització de l’administració, simplificant i reduint els tràmits i adaptant-la a la realitat de la ciutadania.

Anguita s’ha mostrat obert a poder treballar amb els altres sindicats per mirar de fer les modificacions a la llei, si bé considera que la plataforma sindical “està morta”, tal com ho va assenyalar també el secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), però ha negat que hi hagi cap enfrontament entre els funcionaris “uniformats” i els que no. Les diferències, ha assenyalat el president del Sipaag, són només amb Joan Torra, de l’Associació de Bombers d’Andorra.

Font: ANA