Trucs per recordar els teus somnis

Hi ha persones que diuen que no somien i altres que sí que ho fan, doncs bé, tothom somia. Després hi ha el si ho recordes o no, que és una cosa diferent. Segons investigadors del tema, les persones es poden classificar en els quals recorden els somnis i els que no.

Asseguren que els que memoritzen els detalls de la son són persones més actives cerebralment, que es desperten amb més freqüència i estan més atents al que els envolta encara que estiguin adormits. Tot el contrari passa amb les persones que no recordes els somnis, el seu cervell està més adormit, per la qual cosa els és difícil memoritzar amb detall el somiat.

Si els somnis són lleugers seran més fàcils de recordar. De la mateixa manera asseguren que les persones que recorden els somnis produeixen major quantitat dels mismos.Te proporcionem un seguit de consells que pots seguir si vols recordar els teus somnis.

Tenir una actitud positiva quan et vagis a dormir és fonamental. Voler recordar el somni és important i per això quan et vagis al llit el primer que has de fer és conscienciar de que vols recordar el que vagis a somiar. Aquesta mentalització de voler recordar el que has somiat et pot servir perquè puguis recordar alguna cosa al matí. És possible que no recordis res de la son, però no et rendeixis, l’actitud positiva ha de ser present amb tu cada nit.

Un altre consell per als que no se solen acordar del que somien és que tinguin a mà un llapis i paper. Apuntar tots els detalls que recordes és important, i segurament quan estiguis escrivint et vinguin més detalls del son. Això cal fer-ho amb rapidesa ja que el record de vegades pot durar només uns segons o minuts. Quan escriguis intenta prendre nota de tot allò que recordis, per molt absurd o inútil que et sembli. Fins als petits detalls t’ajudaran a recordar millor el que has somiat.

Quan et despertis no facis cap moviment brusc, no et moguis. Intenta deixar la ment en blanc, pensant, el que t’ajudarà a recordar el somni. Quan aquests records vinguin a la teva ment, els detalls aniran en augment i finalment podràs tenir el somni pràcticament complet.

Quan una persona està dormint passa per una sèrie d’etapes, cinc en total. L’última etapa, anomenada període REM, moviment ràpid d’ulls, és el millor moment per a ‘capturar’ el que estàs somiant. En aquest període els ulls es mouen amb rapidesa, la respiració es fa més ràpida i el ritme cardíac augment.

Aquest moment és quan es produeix major quantitat de somnis, i si una persona es desperta a la meitat d’aquesta etapa, podrà recordar el seu somni. El període REM es repeteix amb una freqüència de 15 – 30 minuts, de manera que pots calcular les hores per posar-te el despertador i així recordar del que estaves somiant.

Investigadors asseguren que les persones que juguen als videojocs durant el dia, i principalment abans d’anar-se’n al llit, poden controlar millor els seus somnis, així com generar somnis més lúcids. Una mica de videoconsoles no ve malament, però tampoc s’ha de convertir en una obsessió i un vici.

Potser no et recordis de tot el son, però si recordes petits detalls com podria ser el tema principal o algunes persones, això et pot servir per indagar i esbrinar més. Fer-te una sèrie de preguntes com: qui més estava en el somni ?, com anava vestit ?, on era? Preguntes d’aquest estil t’ajudaran a situar-te en el somni.

Un truc, encara que sembli una mica de riure, és beure aigua abans d’anar a dormir. La bufeta s’omplirà de manera que en un moment o altre et acabaràs despertant per anar al bany. Si a tot això se li suma una mica de sort pots despertar-te just en el moment del període REM, amb el que podràs recordar el son.

No cal obsessionar-se amb no recordar els somnis. Un detall a tenir en compte és que al llarg de la nit es pot somiar entre 4 i 7 vegades. Això ens indica que tenim més possibilitats de recordar que si només soñásemos una vegada. Algun detall de tots aquests somnis es pot recordar fàcilment, i aquest detall et pot portar a recordar el somni sencer. Fer atenció a la primera cosa que vam pensar quan ens aixequem ens pot ajudar a saber coses dels somnis.