En directe

Más de uno

06:00 11:00


oients aquí avui: 1154

En directe

Más de uno

06:00 11:00


L’UdA s’impregna de la cultura xinesa

Per: el 21 de juny de 2019

Un esmorzar xinès i la celebració de la cerimònia del te han estat els actes que han donat el tret de sortida aquest dimecres a la jornada que ha impulsat la Universitat d’Andorra (UdA) per donar a conèixer la cultura xinesa, amb l’objectiu d’estrènyer les relacions entre Andorra i la Xina. Segons ha informat el rector de l’UdA, Miquel Nicolau, la institució que lidera ja ha dut a terme més de dotze cursos de llengua i cultura des que es va signar el conveni amb la Fundació Institut Confuci de Barcelona (FICB) el 2016.

En aquest temps, s’han fet exàmens de sis nivells oficials per a joves i grans que han aplegat gairebé 250 estudiants, i això “és una barbaritat per Andorra”. A banda d’activitats culturals com la que ha tingut lloc aquest divendres al matí a l’UdA, Nicolau ha recordat que s’han signat diversos convenis “que han permès enviar quinze estudiants a la Xina”, ja sigui per anar a estudiar un semestre com gaudir de setmanes culturals.

Tot just ha finalitzat l’esmorzar, ha tingut lloc l’acte de descoberta de la placa de l’Aula Confuci d’Andorra, “que representa la implicació amb l’FICB i amb tota la xarxa mundial d’instituts i aules” que també treballen en aquest àmbit. El director de l’Institut, Chang Shiru, s’ha mostrat obert a continuar duent a terme accions amb la universitat, així com “poder ensenyar xinès als andorrans i difondre la nostra cultura al país”. Així, Shiru ha estat un dels encarregats de participar en el seminari ‘Cultura xinesa: etiqueta, pintura i cal·ligrafia’ on s’han inscrit alumnes que han conegut els fonaments de la cultura oriental i les diferències que presenta amb l’occidental.

Cal destacar, a més, que l’Aula Confuci d’Andorra es va poder crear gràcies a l’aprovació de Hanban (Oficina central de l’Institut Confuci) i va comptar en el seu moment amb el suport del ministeri d’Educació i de l’Oficina d’Afers Educatius de l’ambaixada de la Xina.

Font: ANA