Els Vespres d’estiu de Sant Julià es renoven amb noves ubicacions i espectacles

Arriba l’estiu i Sant Julià de Lòria ja es prepara per a la 18a edició dels Vespres d’estiu, una aposta pel cinema, els espectacles i l’esport de la mà d’artistes andorrans. Gràcies a l’èxit que va suposar en l’edició del 2018 dur a terme les activitats als quarts de la parròquia, enguany s’ha tornat a optar per nous espais i entorns i descentralitzar d’aquesta manera l’esdeveniment, tot i que el format continua sent el mateix. En la roda de premsa que s’ha celebrat aquest dimarts a l’església de Sant Esteve de Bixessarri, un dels indrets que s’ha inclòs en els Vespres d’estiu, el conseller de Cultura del comú, Josep Lluís Donsión, ha indicat que també s’ha fet un canvi en els espectacles, que suposen “una clara aposta per músics i actors andorrans” amb la introducció de la microdansa i la música. D’aquesta manera, les activitats es duran a terme a Bixessarri, a Fontaneda i al centre de la parròquia.

Tal com ha desgranat la cap de Cultura del comú, Laura Rogé, les projeccions cinematogràfiques donaran el tret de sortida el pròxim 1 de juliol a les 22 hores on, a la plaça Major, es projectarà el documental ‘Entre muntanyes’, dirigit per David Haro, que narra les experiències viscudes estiu rere estiu a la Casa de Colònies d’Aina; el 8 de juliol, també a les 22 hores i a la plaça Major, tindrà lloc la projecció de ‘Campeones’, una pel·lícula de comèdia interpretada per persones amb discapacitat intel·lectual i, el dia 15, es projectarà el film ‘Green book’, a les 22 hores al mateix indret, on es narra la història de dues persones que han de fer front al racisme i els perjudicis.

Quant a l’oferta racons, que inclou representacions de microdansa, micromúsica i microteatre, les activitats itinerants començaran el 2 de juliol, a les 22 hores a Fontaneda, amb la representació de ‘Racons bestialment secrets’, on dos actors es faran passar per treballadors del departament de manteniment del comú, ‘Bestieses’ que es defineix com “un entreteniment innocent però trapella” i ‘Concerts secrets’, una representació de petit format a partir d’un menú metafòricament gastronòmic que el públic tria al moment i on cada plat correspon a una peça musical.

El dia 9 es durà a terme l’activitat ‘Racons essencialment femenins’ on es narrarà que les dones poden fer tot allò que es proposin i sense excepcions, i l’espectacle de microteatre ‘La Dama Blanca o els desavantatges de ser un fantasma famós’.

Totes dues iniciatives se celebraran a les 22 hores al centre de Sant Julià. Per al dia 16 s’han programat les activitats ‘Racons suposadament clàssics’, ‘Jazz Manouche & Nuevo Tango’, ‘Cafè Hipodrome’ i ‘Tres en ratlla’, que es faran a Bixessarri a partir de les 22 hores.

Font: ANA