Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara


oients aquí avui: 136

En antena ara


El bus de la capital costarà 10 cèntims i tindrà l’estètica del clípol

Publicat per el 28 de juny de 2019

Novatel ha estat l’empresa guanyadora de la concessió de l’autobús comunal d’Andorra la Vella, que a partir de l’1 de setembre operarà amb autobusos vermells i blancs, com els vehicles que circulaven als anys 70 pel Principat amb el nom de clípol. El bitllet passarà a costar 10 cèntims, en consonància “a la concepció de ciutat que estem dissenyant” on es fomenti l’ús del transport públic, ha explicat la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, després de la sessió de comú celebrada aquest dijous. El cost de la concessió serà de 595.000 euros l’any.

Disminueixen també el preu els abonaments, de manera que el de 10 viatges tindrà un cost de 80 cèntims i el de 40 valdrà 3 euros. Uns abonaments que es podran adquirir a l’autobús, a la taquilla de l’estació d’autobusos o per internet, a través d’una app o una web. L’aplicació també permetrà fer el seguiment a temps real del bus a través d’un sistema de geolocalització. Amb la nova concessió arriba també a la capital, com ho ha fet a les línies nacionals, la figura del transbord, de manera que amb un bitllet senzill es podrà pujar a totes les línies durant un temps determinat.

Els vehicles, de 9 metres de llargada i 20 places, estan adaptats a les vies de la parròquia i operaran de 7 del matí a les 9 de la nit, mitja hora abans que actualment. A més, s’afegeixen noves parades, com la de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, i es reforcen les parades dels centres geriàtrics de Sant Vicenç d’Enclar i el Cedre, així com la línia de la Margineda en hores puntes. S’ha modificat, a més, alguna línia i s’ha ajustat la freqüència de pas, que passa de mitja hora a 20 minuts.

Un dels punts de l’ordre del dia més polèmics ha estat l’ampliació de l’edifici de la Comella, actualment en ús del British College, i la construcció d’una zona recreativa esportiva, de la qual el comú en podrà fer ús fora de l’època escolar. “Considerem que és un perjudici per a la parròquia”, ha afirmat la consellera del PS Dolors Carmona, donat que “vol dir que els ciutadans no se’n podran beneficiar durant un període molt llarg”. El conseller Víctor Pintos de Cd’I + Liberals no està d’acord ni amb les formes, “perquè no s’ha passat el tema per la comissió d’urbanisme”, ni en el fons, donat que el seu grup considera que el col·legi hauria de pagar més taxes per fer ús de l’espai. La proposta, unida a la construcció d’un dic per protegir les instal·lacions i els terrenys adjacents, ha estat votada en contra pels grups de la minoria i aprovada pels 8 vots de la majoria.

Font: ANA