Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara

El transistor

00:00 01:30


oients aquí avui: 150

En antena ara

El transistor

00:00 01:30


Un roca espacial conté tant or que podria fer rics a tots els habitants de la Terra

Publicat per el 28 de Juny de 2019

Torna la febre de l’or, tot i que ara, en comptes de buscar el preuat metall en el fons dels rius, es busca en l’espai.

L’asteroide Psyche 16, descobert a uns 750.000 milions de quilòmetres de la Terra, entre Mart i Júpiter, conté tant or que podria fer multimilionari a cada habitant de la terra.

La roca espacial està composta de metalls pesats que, segons els científics, aconseguiria una valor al nostre mercat superior als 700 quintillons de dòlars, tal com informa el portal especialitzat en energies ‘Oil Price’.

La NASA planeja explorar l’asteroide a partir de 2022. També Xina s’ha interessat en el projecte. No obstant això, John Zarnecki, professor i president de la Reial Societat Astronòmica de Regne Unit, no està convençut de poder realitzar prospeccions al meteorit, i estima que portaria al voltant de 25 anys obtenir una “demostració conceptual”.

D’altra banda, hi ha veus que asseguren que l’explotació minera espacial està a la volta de la cantonada i que la “la primera parada en aquesta aventura” serà l’estudi de Psyche 16. Es calcula que el mercat per a la mineria d’asteroides arribarà als 3.800 milions de dòlars en 2025.