Desig sexual i alimentació

En el desig sexual de les persones ha moltes variacions. Si estàs preocupat per tenir un baix desig sexual, hauries de reduir l’estrès, fer una mica d’exercici i assegurar-te de portar una dieta equilibrada, que contingui totes les vitamines, minerals i nutrients necessaris.

L’eliminació dels greixos d’algunes dietes condueix a descensos extrems dels nivells de testosterona. L’absència absoluta de proteïnes condueix a la tristesa, depressió, baixada d’endorfines i serotonina i a la pèrdua no regulada d’estrògens i testosterona, les hormones que incideixen en la sexualitat.

L’activitat sexual està regulada per les hormones sexuals (estrògens, progesterona i testosterona). Aquestes es sintetitzen en l’organisme mitjançant l’alimentació. Quan la seva concentració no és l’adequada, fa que hi hagi menys interès per mantenir relacions.

Alguns nutrients poden ser de vital importància: el zinc és necessari per a la producció d’espermatozoides i per al desenvolupament dels òrgans reproductors. La seva falta pot causar infertilitat i impotència. Aquest mineral es troba en fetge, carn vermella, fruits secs, marisc i en igualtat de pes, les ostres contenen més zinc que qualsevol altre aliment; potser d’aquí el seu reputació popular com afrodisíac. El cranc, les vísceres i les llavors de carbassa, petites llavors de les maduixes o gerds són fonts riques de zinc, de manera que ajuden a augmentar la libido. La seva deficiència és rara, però es presenta en els que pateixen de problemes alimentaris. Els símptomes són: augment del temps de cicatrització de ferides, retard del creixement i retard del desenvolupament sexual.

La síndria posseeix propietats afrodisíaques causa que produeix un efecte de relaxació en els vasos sanguinis d’una manera similar a com ho fan substàncies sintètiques com la viagra.

La ingesta de l’arrel de ginseng comporta una millora en la qualitat de l’erecció, canvis hormonals, augment en el flux sanguini i la relaxació del múscul llis cavernós.

La manca de desig sexual pot estar associada a estats anímics més baixos i a una notable disminució de l’energia. En aquests casos, la maca pot ajudar a millorar la vitalitat i el desig.

El safrà té capacitat per incrementar el desig sexual i millorar la disfunció erèctil.

El cacau de la xocolata augmenta el flux sanguini a nivell dels òrgans sexuals i estimula el sistema nerviós, millorant la libido, i augmenta nivells de resistència i energia.

Tant l’alcohol i com la nicotina en excés suprimeixen el desig sexual. El llúpol de la cervesa també pot contribuir a la disminució de la libido en les persones que beuen cervesa excessivament. L’excés d’alcohol en l’organisme pot causar problemes d’erecció o dificultats per arribar a l’orgasme.

La regalèssia conté fitoestrògens que afecten els nivells de testosterona i debiliten el desig sexual.

El consum excessiu de brots de soja pot provocar baixos nivells de testosterona en els homes el que provoca una disminució en els espermatozoides, i per tant una disminució de la libido.

La cafeïna també pot disminuir el desig sexual, encara que el seu efecte depèn de l’individu. Els nivells elevats de colesterol, la hipertensió arterial i alguns medicaments també poden reduir el desig sexual.

No hi ha proves científiques que els afrodisíacs augmentin la potència sexual. Moltes persones creuen que un dinar amb ous, bròquil i germen de blat, tots rics en vitamina E, ajuden a mantenir la potència sexual, però això no ha estat demostrat científicament. En l’alvocat la vitamina E es troba en quantitats considerables, i fomenta la producció d’estrògens.