Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara

El transistor

00:00 01:30


oients aquí avui: 160

En antena ara

El transistor

00:00 01:30


Es compleixen 40 anys del Walkman, el primer dispositiu de música portàtil

Publicat per el 1 de Juliol de 2019

Aquest dilluns 1 de juliol es compleixen 40 anys des que l’empresa japonesa Sony llancés al mercat el TPS-L2, el primer model comercialitzat de ‘Walkman’, allà pel 1979. Aquest reproductor, de mida petita i que funciona amb cintes de casset intercanviables, va ser el primer dispositiu de música que podia ser transportat fàcilment. El walkman es pot considerar així el fill primogènit de la indústria de música per emportar, segment del que han sorgit productes d’allò més innovadors des de llavors.

Aquesta infografia de Statista mostra alguns dels models de reproductors portàtils que han marcat un abans i després en els hàbits de consum de música. Un d’ells és el ‘discman’, que es va comercialitzar el 1984 per primera vegada gràcies al model D-50 de Sony i llegia arxius en format disc compacte (CD). L’última sorpresa en aquest mercat ens l’han donat els auriculars sense fil, que reben el senyal des del dispositiu sense la necessitat d’utilitzar cables. Entre ells, destaquen pel seu disseny i nivell tecnològic els AirPods d’Apple, que es van comercialitzar per primera vegada al desembre de 2016 i que s’han convertit en un èxit de vendes.