Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara

El transistor

00:00 01:00


oients aquí avui: 13

En antena ara

El transistor

00:00 01:00


La Xina s’ofereix per finançar l’aeroport de la Cambra de Comerç

Publicat per el 1 de juliol de 2019

El gegant xinès ha posat la vista a Andorra, concretament al projecte de l’aeroport internacional que està impulsant la Cambra de Comerç. Així ho ha confirmat aquest dilluns l’ambaixador de la República Popular Xina, Lyu Fan, durant la Trobada Empresarial que s’ha celebrat en el marc de la celebració dels 25 anys de relacions diplomàtiques entre els dos països. Fan ha anunciat l’interès d’empresaris per finançar “alguns projectes com l’aeroport, i d’altres tipus d’infraestructures”, deixant la porta oberta a implicar-se a projectes de calat similar. L’ambaixador ha exposat que la Xina és “molt forta” en temes d’infraestructures i que “hi ha moltes empreses” interessades en invertir a Andorra.

L’oferiment ha estat molt ben rebut per part del Govern. De fet, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha explicat que ha estat el propi executiu qui ha parlat del projecte de l’aeroport a l’ambaixador i a tota la delegació que l’acompanya, durant les reunions institucionals mantingudes amb ministres i el propi cap de Govern, Xavier Espot, que han tingut lloc a primera hora del matí. “Pot ser una bona notícia” i demostra que “les relacions entre Andorra i la Xina, després de 25 anys, estan més que consolidades”.

Amb tot, ha recordat que el projecte de la Cambra encara ha de superar les anàlisis de caire mediambiental. Si passa la prova, es podrà començar a parlar de finançament i aquí és on entrarien els xinesos, ha exposat, també per aportar la seva “experiència” en construccions d’aquestes característiques. La seva participació es podria fer en un projecte meitat públic meitat privat, o a partir d’una concessió a anys vista on és el privat qui assumiria la totalitat de la inversió, ha exposat el ministre.

Ara bé, Gallardo ha assegurat que no només els xinesos tenen interès en posar diners perquè l’aeroport sigui una realitat, sinó que la Cambra ha parlat amb d’altres inversors, i això que “no s’ha fet cap concurs ni crida”.

Font: ANA