Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara

Gente viajera

12:00 14:00


oients aquí avui: 360

En antena ara

Gente viajera

12:00 14:00


Increment constant de les deixalles tractades al CTR

Publicat per el 7 de juliol de 2019

Andorra la Vella.-  En els darrers tres anys el volum de residus que s’han rebut al Centre de Tractament de Residus (CTR) ha patit un increment constant. De fet, entre el mes de novembre de l’any passat i l’abril d’aquest any i el mateix període anterior l’increment ha estat del 3,93%. Quant a la tipologia d’aquestes deixalles, cal destacar que més de la meitat, concretament el 55,9% són residus urbans procedents d’Andorra i un altre 17,6% els que arriben des de la Cerdanya. Un altre 16,1% correspon a residus que podrien ser assimilats com a urbans.

Aquestes són algunes de les dades que consten en el darrer informe de la Comissió d’Informació i Vigilància del CTR i que també reflecteixen que de les 27.120 tones tractades en aquests mesos esmentats, 4.761 eren de residus procedents de la Cerdanya, amb un increment del 4,82% respecte del novembre-abril anterior.

Una altra dada que consta en aquest informe fa referència al fet que també s’ha incrementat l’electricitat que des de la planta s’ha venut a FEDA. Concretament des del novembre i fins a l’abril aquest increment ha estat del 14,20%.

El CTR ha viscut en aquest període una aturada programada entre l’11 i el 15 de març i tres de no programades el mes de novembre (per resoldre un defecte elèctric en un ventilador de tiratge); al desembre, per un defecte, també, al ventilador de tiratge i per la substitució de les targetes del variador; i al març, per l’alta temperatura a la cambra de combustió. En total, la taxa de disponibilitat de la planta ha estat del 99,25%. També es posa en relleu que en aquests mesos hi ha hagut un accidenta laboral que ha suposat tres dies de baixa per al treballador i dos accidents en itinerància, és a dir, mentre els treballadors es dirigien o sortien de la feina. També s’han registrat sis incidents, cinc a la deixalleria i un a la planta, tots consistents en cops ocasionats pels vehicles de particulars que estaven a les instal·lacions per dur-hi deixalles.

Quant al control mediambiental, s’han observat ultrapassaments en les aigües de sortida dels separadors d’hidrocarburs, relacionats amb episodis de pluviometria, tal com assenyala l’informe. I també ultrapassaments en aigües residuals relacionats amb el servei de bugaderia. De fet, es constata que actualment s’estan revisant els productes i la dosificació que es fa servir.

 

Font: ANA