Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara


oients aquí avui: 166

En antena ara


El Govern, “sorprès” amb la proposta del PS sobre els habitatges i la CASS

Publicat per el 10 de juliol de 2019

Andorra la Vella.- El ministre portaveu, Eric Jover, s’ha mostrat “sorprès” per la manera en què el PS ha tramitat la proposició de llei de modificació del Fons de reserva de la CASS perquè pugui invertir en habitatges i això contribueixi a pal·liar la manca d’oferta actual. Malgrat això, Jover ha incidit en el fet que faran una “anàlisi de manera constructiva i si té els elements mínims per recolzar-la”, des de la majoria se li donarà suport.

D’aquesta manera, i com a “reflexió prèvia” a la presentació d’aquest text, el portaveu del Govern ha manifestat la “sorpresa” per la manera com arriba la proposta, ja que, d’una banda, “no era un element que portés el Partit Socialdemòcrata al programa electoral” i fins i tot li consta, ha emfasitzat, “que no s’hi havien mostrat forçosament favorables”. Per altra part, ha lamentat que no hi ha hagi hagut un debat previ sobre aquesta llei, ni s’hagi portat a la Comissió nacional de l’habitatge, ni s’hagi parlat amb el Fons de reserva de jubilació de la CASS. Per tant, ha considerat que potser se’n vol fer una “utilització més política que no pas desenvolupar aquest projecte perquè arribi a bon port”.

Malgrat aquestes consideracions prèvies, Jover ha obert la porta a analitzar el projecte, ja que si bé “segurament no hi ha cap element que sigui la panacea” al problema de l’habitatge, sí que pot servir per ser una via de solució. “Pot ser positiva”, ha dit sobre la proposta, advertint, però, que el fons de jubilació té “unes funcions clares” que són garantir les pensions i, per tant, cal ser “curosos amb la utilització dels fons”. De totes maneres, també ha assenyalat el fet que les inversions immobiliàries poden tenir un rendiment favorable per a aquest fons.“Ho analitzarem des d’una visió constructiva” i si es pot tirar endavant, ha manifestat, el Govern li donarà suport.

Cal recordar, sobre aquesta proposta, que quan l’actual ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, era membre de l’associació de contractistes d’obra (Acoda) va proposar als partits polítics la possibilitat que la CASS fes inversions en habitatge públic, tal com va recollir Socialdemocràcia i Progrés en un comunicat que, durant la campanya electoral, va fer arribar als mitjans de comunicació. Quant a la proposta del PS, i tal com s’ha esmentat, Jover ha manifestat que no ho portaven al seu programa si bé apostaven per un fons publicoprivat per donar sortida al problema de l’habitatge, ha fet notar el ministre portaveu.

Font: ANA