Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara


oients aquí avui: 508

En antena ara


L’Agenda 2030 protagonitzarà la 36a Universitat d’Estiu

Publicat per el 11 de juliol de 2019

Sota el títol ‘Innovar per a un món sostenible’, la 36a edició de la Universitat d’Estiu d’Andorra busca crear un espai de reflexió al voltant de l’Agenda 2030 i els Objectius de desenvolupament sostenible. Tot creant “una perspectiva de 360 graus”, tal com ha explicat la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, de manera que els assistents tinguin “un criteri més global i diferents visions” dels reptes plantejats. L’edició de la Universitat d’Estiu d’enguany s’ha encarat com una avantsala de la XXVII Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de govern que acollirà el Principat el 2030. Un espai “molt útil al moment de preparar les reunions previstes”, ha afegit la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, referint-se a la presidèndia d’Andorra en la Secretaria Protempore.

Les diferents sessions es duran a terme entre els dies 2 i 5 de setembre al Centre de congressos d’Andorra la Vella. Gratuïtes i obertes a tothom, comptaran amb servei d’interpretació simultània i inclouran un espai de debat entre les persones assistents. Després de l’acte d’apertura de la mà del cap de Govern, Xavier Espot, la investigadora de l’Institut de Gestió de la Innovació i del Coneixement (Ingenio), Elena Castro, iniciarà les xerrades parlant sobre la innovació, els factors que la promouen i els seus efectes socioeconòmics. Tot seguit, l’economista, antropòleg i consultor independent de l’ONU a l’Amèrica Llatina, George Gray, assenyalarà la necessitat de redefinir els models econòmics per poder assolir un desenvolupament sostenible.

El dimarts dia 3 la doctora Sylvie Faucheux, directora d’IFG Executive Education, reflexionarà sobre la transició energètica i el pas d’un sistema econòmic a un altre per assegurar la sostenibilitat del nostre món. Més tard, el doctor Christophe Debien, director general de l’Institut Nacional de l’Economia Circular a País i copresident de l’Organització pel clima i l’economia circular a Brussel·les, analitzarà el canvi des d’un model de producció i de consum basat en l’abundància cap a un altre adaptat als reptes actuals.

El tercer dia se centrarà en el vessant més social, tot explorant l’educació en valors. En primer lloc, el sociòleg polític de l’educació i president de la Càtedra Unesco en Aprenentatge Global i Educació per a la ciutadania Global, Carlos Alberto Torres, abordarà la manera en què la presa de consciència d’estar connectats globalment va configurant la perspectiva d’una ciutadania a gran escala. Després d’ell, el doctor, economista i sociòleg, José Machado, explicarà la manera en què els joves utilitzen la creativitat per explorar nous camins davant d’un futur incert.

L’últim dia, el responsable del Projecte d’innovació ciutadana de la Secretaria General Iberoamericana, Pablo Pascale, parlarà sobre els laboratoris iberoamericans d’innovació social (LABIC), on es constataran com les noves dinàmiques ciutadanes creen nous vincles internacionals, tot configurant una agenda alternativa de desenvolupament. L’edició la clourà la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla.

Font: ANA