Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara

Más de uno

06:00 11:00


oients aquí avui: 808

En antena ara

Más de uno

06:00 11:00


Santa Coloma estrena el parc de la Serradora, un “espai de convivència i connectivitat” amb el Parc Central

Publicat per el 21 de juliol de 2019

Santa Coloma compta des d’aquest dijous a la tarda amb un nou parc, el de la Serradora, ubicat a tocar del passeig del riu tot just al darrere de l’escola andorrana. Es tracta d’un parc de 2.130 metres quadrats que vol ser “un espai de convivència entre els joves i la gent gran, de repòs, de jocs…”, ha destacat la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, durant la inauguració, incidint també en el fet que representa la “connectivitat amb el Parc Central”, a través del passeig del riu i, per tant, “la connectivitat entre Andorra la Vella i Santa Coloma”.

El parc s’ha construït sobre un terreny que el comú ha tingut gràcies a la cessió anticipada i gratuïta dels propietaris, els germans Rossell, i compta amb una zona verda, un ‘skate parc’ d’uns 700 metres quadrats, àrees de descans i un terra de cautxú per facilitar el passeig. A més, també vol ser un record a la història d’aquest espai i, per aquest motiu, s’han “posat en valor” (a través d’un recorregut interpretatiu) les antigues màquines de la serradora que hi va haver en aquest terreny, que va ser la darrera del país en tancar. De fet, en l’acte d’inauguració també han estat presents dues persones que hi van treballar.

Per al disseny de l’’skate’ s’ha tingut en compte l’opinió de l’associació d’Skateboard i Snowboard Encamp-Andorra i, de fet, els patinadors han mostrat la seva satisfacció per poder comptar amb aquest espai amb baranes, diferents pistes i un calaix en baixada que és únic al país. Durant la inauguració s’ha pogut assistir a una exhibició que ha organitzat l’entitat.

Marsol també ha volgut incidir que aquesta és la primera pedra del futur parc fluvial que ha d’anar de la zona de les naus Cervós i fins als bombers, un recorregut que la corporació vol que es continuï impulsant. A més, ha destacat que també simbolitza les inversions que s’han fet aquests quatre anys a Santa Coloma, una zona on “no se n’havien fet gaires”. La cònsol major ha incidit, a més, que sigui un espai “modern” i alhora faci una mirada cap a la història, i també n’ha destacat la seva accessibilitat.

Uns altres treballs que es clouran en breu a la parròquia, de fet a principis d’agost, tal com ha comentat Marsol, seran els de la separativa i la rambla entre la Borda Mateu i l’encreuament del carrer Gil Torres. Qüestionada per les queixes dels veïns pel fet que la pavimentació s’estigui fent de nit, la cònsol major ha destacat que els treballs d’aquest tipus es fan “a tot arreu” de nit, d’una banda per evitar problemes de circulació i, de l’altra, per evitar les altes temperatures del quitrà juntament amb les que hi ha durant el dia. Marsol ha reconegut que les obres poden ser molestes però ha fet una crida als ciutadans a valorar el resultat final. A més, també ha recordat que es tracta de “només dos dies” de pavimentació en una obra que s’ha allargat més d’un any.

Font: ANA