Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara

Radioestadio

16:00 24:00


oients aquí avui: 2492

En antena ara

Radioestadio

16:00 24:00


Primera visita oficial a Bariloche, ciutat agermanada amb Andorra la Vella des del 2017

Publicat per el 26 de juliol de 2019

Andorra la Vella.-  Després que el mes de gener una delegació de la ciutat argentina visités la capital, en el marc del conveni d’amistat que mantenen les dues ciutats des del 2017, el representant del comú d’Andorra la Vella ha estat rebut per l’alcalde (Intendente) de San Carlos de Bariloche, Gustavo Gennuso, al despatx oficial de la localitat andina, segons informa la corporació de la capital en un comunicat.

En el marc de la visita a la ciutat, el cònsol menor, Miquel Canturri, acompanyat per l’Intendente de Bariloche, s’ha reunit amb la presidenta de la Federació Argentina d’Esquí (FASA), Magdalena Kast, i amb els diversos clubs d’esquí locals, amb qui s’ha abordat la possibilitat de dur a terme un intercanvi entre joves esquiadors de les dues ciutats a partir del proper hivern. Aquest és un dels punts que es pretén fomentar i que deriva del conveni d’agermanament.

Aprofitant la visita, també s’ha produït una trobada amb representants de l’empresa concessionària del domini esquiable més proper a la ciutat –Cerro Catedral, el domini esquiable més important de l’Amèrica del Sud–, amb l’objectiu de copsar el model turístic d’aquella regió andina, especialment relacionat amb l’esquí i l’activitat econòmica que l’envolta. A la trobada també hi ha intervingut Martin Basser, president de l’Associació Argentina d’Instructors d’Esquí (AADIDES), que ha traslladat algunes inquietuds dels més de 300 residents a Bariloche que anualment es desplacen a Andorra per treballar durant la temporada d’hivern.

Durant l’estada, també ha tingut lloc una reunió entre el cònsol menor i el representant de la Cambra de Turisme i Comerç de Bariloche, Felipe Orticell, així com amb el representant de l’Associació Hotelera de Bariloche, Alejandro Sotro.

Canturri, acompanyat pel Secretari d’Innovació, Julio Costa, ha visitat també les instal·lacions d’INVAP, empresa pública puntera del sector de la medicina nuclear, l’aeronàutica i les comunicacions per satèl·lit, amb seu a la ciutat, així com destacades empreses del sector de la cerveseria artesanal i la fabricació de xocolata, dos camps que es troben en auge a causa de la gran acceptació, tant del públic local com turístic de Bariloche.

Font: ANA