Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira


oients aquí avui: 218


El pregó dels escudellaires obre la festa major d’Andorra la Vella

Publicat per el 3 d'agost de 2019

Andorra la Vella.-  El pregó ha donat el tret de sortida aquest divendres a la tarda a la festa major d’Andorra la Vella, que se celebrarà fins el proper dilluns amb múltiples activitats que tindran com a objectiu transmetre alegria i il·lusió a tots els ciutadans, residents i turistes que la visitin.

Després del repicó de campanes i la benvinguda de la cònsol major Conxita Marsol, els escudellaires d’Andorra la Vella, que commemoren aquest any els seus 50 anys, han portat a terme una escenificació del que representa l’escudella. El seu pregó ha estat diferent del que s’havia fet fins ara, amb la participació de més d’una desena d’integrants de l’associació.

Un cop finalitzat el pregó, que ha estat seguit per centenars de persones a la plaça Príncep Benlloch, l’esbart dansaire d’Andorra la Vella ha estrenat ‘La Dansa del Pregó’, una nova proposta que es ballarà cada any el primer dia de festa major. “El pregó va començar fa cinc o sis anys una mica de manera no típica, no tradicional del país, però s’està arrelant a Andorra la Vella. Ara donem pas a una nova dansa que suposo que d’aquí a uns anys serà juntament amb el pregó l’acte tradicional d’inauguració de la festa major”, ha afirmat Conxita Marsol. Per a participar en la Dansa del Pregó, el comú ha lliurat gratuïtament el mocador commemoratiu.

En finalitzar els actes inaugurals, la cònsol major Conxita Marsol ha demanat sobretot “civisme per poder gaudir tots de la nostra festa major, sense problemes amb alegria i bon humor”. Els fets ocorreguts a la darrera festa major de Sant Julià de Lòria han crispat a tots els andorrans i en aquest sentit Marsol ha indicat que “pensem que no tindrem els problemes que s’han viscut a Sant Julià, ja que la nostra festa major és més tradicional, més tranquil·la i els actes s’organitzen molt més aviat”.

No només per a la festa major, sinó durant tot l’any preocupa el consum d’alcohol dels menors d’edat. En aquest sentit Marsol ha indicat que “nosaltres no tenim barres al carrer, són els mateixos bars els que fan la venda. Sí que els hem demanat que no facin promocions amb l’alcohol i tots han estat d’acord”.

Font: ANA