Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira


oients aquí avui: 242


Gegants i danses medievals per a la festa major

Publicat per el 4 d'agost de 2019

Andorra la Vella.-  Com ja és tradició, Carlemany i Ermessenda, els gegants de la parròquia d’Andorra la Vella, han protagonitzat aquest dissabte el matí de la segona jornada de festa major a la capital. Amb un Sol que ha obligat a més d’un a resguardar-se sota una ombra, han ballat a la plaça Guillemó junt amb els gegants de Sant Pol de Mar, població del Maresme agermanada amb la Gresca Gegantera des de fa 34 anys.

L’acte ha començat amb una exhibició de danses medievals als peus dels gegants de la mà de l’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella. Poc abans, la cobla Jovenívola d’Agramunt ha actuat a la plaça del Poble, on s’ha fet una gran rotllana per ballar sardanes.

Les activitats continuaran aquest dissabte a la tarda amb l’ exhibició dels Castellers d’Andorra acompanyats de la Colla Joves Xiquets de les Valls i dels Castellers de la Vila de Gràcia. Diumenge serà el torn de la missa tradicional acompanyada de La Principal de la Bisbal i del Ball del Contrapàs d’Andorra la Vella amb Capgrossos i Gegants.

Font: ANA