En directe


oients aquí avui: 1670

En directe


Unicef ajuda més de 130.000 infants el 2018 gràcies als ingressos rebuts

Per: el 8 d'agost de 2019

Andorra la Vella.-  El comitè d’Andorra de l’ Unicef va tancar el 2018 amb “grans resultats” que van servir per ajudar més de 130.000 nens i nens tant d’Andorra com d’altres països. Tal com consta en la memòria de l’ONG feta pública aquest dimecres, els ingressos van ser de 547.040 euros, un 92,69% dels quals provenien del sector privat (donants, socis, organitzacions i empreses) i el 7,31% restant de l’aportació del Govern. El 78,04% d’aquests diners s’han destinat als programes de l’Unicef. Cal destacar que els ingressos han estat un 8,68 inferiors a l’any anterior.

Així, i pel que fa als projectes, des de l’Unicef detallen que gràcies a aquestes donacions, a la República Centreafricana, 913 infants associats amb grups armats (incloent-hi 242 noies) es van alliberar i reintegrar. Aquests infants van tenir accés a serveis de salut, de suport psicosocial i de reintegració amb les seves famílies i comunitats. A més, 121.514 infants (incloent-hi 53.611 nenes) es van beneficiar l’any passat d’activitats recreatives a algun dels 97 espais adaptats. A la República del Congo, s’han inscrit 1.266 alumnes autòctons (607 noies). També 950 persones van rebre tractament contra malalties comunes i 220 infants van ser vacunats. Al Bhutan, un altre dels països on treballa el comitè andorrà, 650 infants amb discapacitat assisteixen a alguna de les divuit escoles inclusives. A més, 100 infants amb discapacitats auditives aprenen el llenguatge dels signes traduït al seu idioma.

Des de l’ONG destaquen també que s’ha donat resposta, gràcies als fons rebuts de la Plataforma d’ONG d’Andorra, a donacions de particulars i a fons propis, a les situacions d’emergència dels refugiats sirians a Jordània; per als països del Carib afectats pel pas de l’huracà Irma i per al terratrèmol a Mèxic.

Pel que fa a Andorra, l’Unicef reivindica el treball de conscienciació i així, ha col·laborat amb persones i entitats en la tasca de defensa i promoció dels drets de la infància. A més, destaquen la feina feta amb l’ Observatori de la Infància; la Setmana de la infància amb RTVA sobre la prevenció de l’abús sexual en l’àmbit esportiu; el Dia internacional de la infància, o els tallers sobre participació i consell d’infants amb les escoles i els set comuns, entre d’altres.

Font: ANA