Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara


oients aquí avui: 602

En antena ara


La direcció de la policia defensa que la intervenció a Sant Julià va ser “proporcional”

Publicat per el 9 d'agost de 2019

Andorra la Vella.-  La direcció de la policia ha volgut donar la seva versió sobre l’actuació dels agents del cos de l’ordre en els aldarulls registrats a la festa major de Sant Julià de Lòria. D’aquesta manera respon a certes informacions i opinions que havien anat sorgint els darrers dies sobre si l’actuació dels policies va ser o no proporcionada. En el comunicat penjat aquest dijous a la tarda a la web policial, la direcció és clara: “L’actuació dels agents (….) va ser proporcional”.

En el mateix comunicat es posa en relleu que la intervenció es va dur a terme “conforme als principis del cos i tenint en compte les circumstàncies especials que es van donar” en aquells aldarulls.

En aquest sentit, es reitera que davant els fets que es van produir i “en conseqüència de la situació viscuda” els policies van actuar com ho havien de fer. De fet, des de la direcció es destaca “la professionalitat” de la seva intervenció i que aquesta estigués emmarcada en els “ paràmetres i protocols establerts per vetllar per la seguretat pública”. En aquest sentit, afegeixen que “es van reduir les actituds que perjudicaven la convivència pacífica” i que el que es va buscar és “evitar que el desordre públic augmentés”.

Cal recordar que els fets més greus van tenir lloc la matinada de dimarts 30 de juliol, en uns aldarulls que van acabar amb tres persones detingudes (dues de les quals encara en presó provisional) i dos agents de la policia ferits. Arran d’aquests fets, la presència policia es va incrementar.

Font: ANA