Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara

No son horas

01:00 04:30


oients aquí avui: 153

En antena ara

No son horas

01:00 04:30


El Govern creu que els aeroports de la Seu i el de Grau Roig poden ser “complementaris”

Publicat per el 15 d'agost de 2019

Andorra la Vella.-  El ministre portaveu, Eric Jover, considera que tant l’aeroport de la Seu com el que projecta la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis a Grau Roig són “dues opcions viables” i que fins i tot poden arribar a ser “complementaris”.

Així, ha recordat que pel que fa al de la Seu encara s’està a l’espera que es completin els estudis sobre la viabilitat d’un sistema de navegació per GPS, un procés que no preveuen que es posposi respecte de la dates donades pel ministre de Foment espanyol en funcions, José Luis Ábalos (que va anunciar que l’any que ve podrien estar enllestides totes les proves de validació) malgrat la situació política a Espanya, ja que ha manifestat que es tracta més d’una qüestió tècnica que no pas política. En aquest sentit, ha recordat que en cas de validar-se, el de la Seu seria el primer aeroport d’Espanya amb aquest sistema, per la qual cosa es justifica, ha dit, que des de l’administració espanyola es vulgui ser “molt curosa”.

I quant al de Grau Roig, ha manifestat que falten encara estudis d’impacte ambiental i de viabilitat econòmica. Tant si el de la Seu rep la validació del sistema GPS, la qual cosa suposaria “un salt qualitatiu molt important”, com si el de Grau Roig acaba tirant endavant, Jover ha destacat que tots dos serien viables i que llavors caldria que es prengués una “decisió política” sobre quin hauria de ser l’aeroport d’Andorra. De totes maneres, ha recordat que el de Grau Roig és un projecte a més llarg termini.

Font: ANA