Formes més comuns d’adquirir o comprar moneda digital

Els diners virtual està prenent cada vegada més auge. Recentment Nova Zelanda ha permès pagar salaris en bitcoins i un altre tipus de moneda digital, com a conseqüència altres països ho estan considerant. La veritat és que en algun moment començarà a reemplaçar els actius electrònics en institucions bancàries o fins i tot al mateix efectiu.

És per això que és important conèixer quines són les formes més comunes de comprar o adquirir moneda digital, ja que en algun moment, més proper al futur del que es pensa, començaran a ser indispensables. Aquí es veuran quins són.

Com adquirir o comprar bitcoin i altres monedes virtuals?

Per a l’usuari comú sol ser difícil entendre com comprar bitcoin. El primer és saber que es tracta d’una divisa digital que funciona com diners reals, moltes vegades recolzats per una divisa legal com l’euro o el dòlar. A causa de la seva alta denominació, solen ser utilitzades per obtenir propietats o ser utilitzades com un sistema més efectiu d’estalvi.

El mètode per obtenir-les és òbviament a través d’Internet, ja que no tenen una representació física han de ser emmagatzemades en un moneder virtual. Existeixen tres formes d’adquirir bitcoin, que són les següents.

A través d’una casa de canvi: Les plataformes de exchange especialitzades en moneda digital són la forma més comuna d’adquirir-les. També sol ser un mètode segur i fiable. El millor de tot és que no requereix de terceres parts o un intermediari per comprar o vendre, de manera que les comissions són mínimes.
Salari en monedes digitals: Com s’acaba de dir, alguns països han començat a avaluar pagar serveis i salaris en monedes virtuals. Així, l’empleat haurà d’obrir un moneder virtual en nòmina per rebre la seva compensació directament.
Minant bitcoin: Aquesta és la forma més complicada d’aconseguir-les, ja que es requereix de certs coneixements informàtics i d’ordinadors amb emmagatzematge de gran capacitat.

Comprar-les a casa de canvi

Aquest és un dels mètodes més recomanats quan es tracta de com adquirir moneda digital, ja que pot ser utilitzat per qualsevol tipus de persona, de fet, la majoria té una interfície molt intuïtiva per a principiants.

Aquestes plataformes de exchange tenen diferents funcions. Per exemple, algunes fan transaccions de moneda digital a divises legals o viceversa, en altres casos, es necessiten d’altres monedes per intercanviar-les.

Obrir un compte en una d’aquests llocs web és molt similar a obrir un compte en una institució bancària, ja que la majoria de sol·licitar documents legals, com identificació, passaport, domicili, entre altres dades.

Tot això perquè els usuaris puguin gaudir d’un servei segur i transparent. Alguna de les cases de canvi més populars són les següents.

Coinbase: És una de les més populars, els usuaris poden accedir a divises electròniques utilitzant una targeta de crèdit o mitjançant transferències bancàries, la seva comissió és de tan sols 3,5%.
Localbitcoins: Aquesta té una plataforma d’intercanvi P2P, això vol dir que els usuaris intercanviaran les seves divises virtuals amb un altre usuari i no directament amb la plataforma.
Kraken: És un lloc web especialitzat en transferències interbancàries gratuïtes a Europa, encara que també permet les transaccions de bitcoins amb una comissió de fins a 0,26%.

Salari en divises electròniques

A l’agost de 2019 es va conèixer que Nova Zelanda seria el primer país a legalitzar pagar salaris en moneda digital basats en la moneda bitcoin, però aquest no és el primer precedent per pagar salaris i serveis en divises electròniques. De fet, des del 2014 moltes empreses han optat per pagar la seva nòmina d’aquesta forma.

Per ser més específics, l’empresa japonesa GMO Internet ha començat a pagar en BTC seva nòmina de més de 4.000 empleats des de l’any 2018. Fins i tot algunes empreses com Burger King a Rússia han incursions en el món de les divises electròniques dissenyant el seu propi testimoni, anomenada Whoppercoin, una divisa que poden utilitzar tant els empleats com els clients.

Minant bitcoin i altres monedes digital

Però els bitcoins no només s’obtenen intercanviant-los per euros, també és possible crear-les, igual que com s’imprimeix el paper moneda els bitcoins també es poden generar, només què aquesta vegada se li denomina minar perquè és com descobrir or, es necessita molt d’esforç i treball per generar-les.

Per a això, és important comptar amb grans equips tècnics i informàtics que puguin no només emmagatzemar tota la informació encriptada de les monedes virtuals, sinó que puguin processar els problemes matemàtics a resoldre per obtenir-les.

Aquest és un dels processos més difícils d’adquirir moneda digital, a part, es necessita d’una gran inversió inicial i tot un equip de treball per a dur-lo a terme. És per això que la forma més rendible de comprar bitcoins sol ser a través de cases de canvi, encara que de vegades se solen crear projectes importants de mineria on qualsevol pot comprar una acció amb la finalitat de produir una nova moneda digital.