En directe

No son horas

01:30 04:00


oients aquí avui: 284

En directe

No son horas

01:30 04:00


Naturlandia tancarà l’any amb xifres positives per primera vegada

Per: el 30 d'agost de 2019

Sant Julià de Lòria.-  “Enguany estarem en compte d’explotació operatiu positiu”. Amb aquestes paraules, el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila, ha assegurat que Naturlandia registrarà, per primera vegada des de la seva creació, unes xifres molt positives per tancar el 2019 i deixar enrere d’aquesta manera altres anys en els quals els comptes no han estat tan fructífers. Segons Vila, aquest ha estat “un bon estiu” i sobretot el mes d’agost, el qual és molt probable que “hàgim fet rècord de vendes” i, per aquest motiu, “estem especialment satisfets”.

Tot i que el cònsol lauredià ha manifestat que des del comú s’esperarà a principis de setembre per donar xifres oficials, el que sí que ha avançat ha estat que durant aquest mes “hi ha hagut dies que s’han passat les 2.800 persones”, arribant al punt, fins i tot, de recomanar als visitants “si podien venir l’endemà” per tal de garantir una experiència de qualitat. Per aquest motiu, Vila s’ha mostrat satisfet perquè el mes d’agost ha registrat el 30% de les visites. A més, ha encoratjat la restauració que es proporciona a l’ecoparc, on s’ha estat oferint “un menjar més senzill que la gent agraeix”, ja que els visitants no volen “perdre gaire temps mentre estan al parc”. A banda, aquesta mesura ha permès agilitzar les cues que es formaven durant els àpats i, per tant, “el nivell de satisfacció de restauració millora”.

D’altra banda, un dels principals elements que ha ajudat a assolir aquestes xifres ha estat el Tobotronc, que s’emporta “el 60% de la rendibilitat del parc” enregistrant fins a 70.000 baixades.

Conseqüències de l’esllavissada 
Un dels elements que va patir danys arran de l’esllavissada va estar el magatzem del qual és propietari el comú de Sant Julià. En aquest sentit, Vila ha reconegut que no s’ha pogut treure tot el material que hi havia dins, ja que “ens va quedar alguna màquina”, així com les carrosses que s’utilitzen per al dia de Reis i el material que també es fa anar per a la Fira medieval. Tot i això, la pèrdua “no està quantificada”, ja que en aquests moments s’està duent a terme “una fase de valoració per després fer les demandes a l’asseguradora”.

D’altra banda, en un número extra del Butlletí Oficial del Principat d’Andorra ( BOPA) es publica un decret a través del qual des del comú de Sant Julià de Lòria s’avisa que es decideix “suspendre temporalment l’atorgament de llicències” a la zona de l’esllavissada de la Portalada, ja que arran dels constants despreniments és “d’interès públic poder determinar quin és el grau de seguretat de tota la vessant a efectes del seu desenvolupament urbanístic”.

Font: ANA