En directe

Gente viajera

12:00 14:00


oients aquí avui: 750

En directe

Gente viajera

12:00 14:00


Vila assegura que la tirolina no suposarà cap destrossa mediambiental

Per: el 30 d'agost de 2019

Sant Julià de Lòria.-  El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila, ha convocat aquest dijous els mitjans de comunicació a Naturlandia per mostrar el punt exacte des d’on s’hauria de començar a construir la futura tirolina, en el cas que tots els informes validessin la seva viabilitat. Segons Vila, amb aquest giny es disposaria d’una nova atracció que podria contribuir al fet que “el parc pugés substancialment i es consolidés”. Per a la zona de sortida, està prevista la construcció d’una plataforma d’uns 35 metres quadrats, per la qual cosa s’haurien de tallar al voltant de 20 arbres, el que no suposaria cap impacte important a la flora i fauna del parc. Així, des de la plataforma s’estendria un passadís d’uns 50 metres per, posteriorment, fer una baixada en diagonal sense provocar cap tipus de dany als arbres que se situen en cotes més baixes.

Vila, a més, s’ha mostrat convençut de la viabilitat de la tirolina. “És complementària amb el Tobotronc”, ja que “és un públic molt semblant”. Per aportar arguments, ha posat com a exemple la tirolina que es troba a la cota 1.600, que compta amb uns 300 metres de desnivell, i per la qual “sabem que baixen més de 70.000 clients l’any”. La seva futura construcció, a més, es podria amortitzar en un període de temps curt i permetria que els préstecs de Naturlandia “retornessin sols”. Tanmateix, el cònsol ha reiterat que l’escenari ideal és que hi intervinguin inversors privats per, d’aquesta manera, invertir els ingressos del comú en altres indrets de la parròquia.

En tot cas, a l’espera de rebre els informes mediambientals per part del Govern i traslladar a l’executiu les al·legacions que el públic pot fer als diferents estudis, la construcció del giny comptaria amb un temps aproximat d’execució de nou mesos. Cal recordar que el cost se situa en els 4,8 milions d’euros aproximadament, en el qual s’inclou els 800.000 euros que costaria la incorporació de dos cables annexos de senyalització destinats a la fauna que pot patir algun perill.

D’altra banda, el ministre d’Economia, <span> Jordi Gallardo</span>, ha assegurat que des del ministeri que encapçala s’ha fet un informe favorable preceptiu per a un possible transport per cable per al parc, i “no només per a Naturlandia, sinó per a altres estacions”. Així, “pel que fa als requisits que ha de complir la tirolina, està autoritzada”, ha sentenciat Gallardo.

Font: ANA