Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara


oients aquí avui: 175

En antena ara


El públic respon i es fa notar a la sortida de La Vuelta a Andorra la Vella

Publicat per el 1 de setembre de 2019

Andorra la Vella.-  Centenars de persones s’han donat cita aquest diumenge a l’aparcament del Parc Central d’Andorra la Vella per viure en primera persona, el pas de La Vuelta. La que és considerada com la tercera ciclista més important del planeta, després del Tour de França i del Giro d’Itàlia ha tornat a tenir una etapa amb sortida a la capital del país i l’arribada a Cortals d’Encamp.

Des de les 12 del migdia, les diferents carpes dels patrocinadors de la prova han congregat un nombrós públic assistent a l’aparcament del Parc Central. Begudes, proves en bici, tot ha servit per promocionar els diferents productes que fan que La Vuelta sigui tot un èxit.

Els més petits preferien pujar a una de les bicis per mesurar la seva capacitat “mama, jo vull anar aquí” li deia en Miquel, de 12 anys a la seva mare. D’altra banda, els i les d’una edat més avançada preferien, altres regals, com indicava la Montserrat “jo vull gorres o bosses que així els hi donaré als meus néts”.

El fet és que la tradicional caravana publicitària, surt dues hores abans que els corredors, ha anat ben repleta de souvenirs que tenen com a finalitat, donar a conèixer els seus productes. Aquests s’han anat llençant pel recorregut al públic present a les carreteres andorranes.

Passades les 13.15 els ciclistes han començat a arribar al punt de signatures, pas obligatori de cada un d’ells abans de la sortida. Ha estat el moment important. Cotxes auxiliars, autobusos amb tots els luxes feien entrada a la gran esplanada del costat del Parc Central, pel deliri dels amants del ciclisme i de l’esport en general. Allà el públic ha pogut veure de ben a prop, als ciclistes, com escalfaven i fins i tot, algun afortunat i afortunada ha pogut fer-se la foto amb algun dels seus ídols.

El gran ambient seguia a l’aparcament del Parc Central, fins que s’han acostat les 3 de la tarda. A l’avinguda Tarragona, en el lloc de la sortida, s’han apropat Xavier Espot, Cap de Govern; Conxita Marsol, cònsol major d’Andorra la Vella; Verònica Canals, ministre de Turisme i Víctor Filloy, ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut que amb els responsables de la prova han presidit l’acte, primer, de reciclatge (introduint una pila en un dels tubs de recollida que disposa un dels patrocinadors de la prova) i després Espot i Marsol efectuant el tall de cinta protocol·lària i mostrant amb orgull el tall on es llegia ‘Andorra la Vella’.

A les 14.50, puntuals com un rellotge, amb una avinguda de Tarragona plena de gom a gom, és produïa la sortida neutralitzada, amb Espot i Marsol, xalant com qualsevol andorrà quan ha vist com a la capital del país s’ha viscut un esdeveniment de primer ordre internacional.

Un cop tots els ciclistes es varen posar en marxa, Conxita Marsol ha comentat que “estic molt contenta i molt satisfeta que Andorra la Vella hagi estat sortida d’una etapa de La Vuelta i això és molt important pel que fa a promoció, ja que ha estat donada en directe per la televisió”. Preguntada sobre l’assistència de públic, Marsol ha etzibat que “estic molt satisfeta de com la gent ha donat suport i com ha omplert els carrers d’Andorra la Vella”.

La Guàrdia Civil fent de relacions públiques 
Paral·lelament, a l’avinguda Tarragona, les diferents dotacions de la Guàrdia Civil espanyola destinades a cobrir tot l’esdeveniment esportiu, mostraven els seus equips sota l’atenta mirada d’Àngel Ros, Ambaixador d’Espanya a Andorra i els màxims responsables de la Policia Nacional espanyola i la Policia Andorrana, a més del coronel de la Guardia Civil. 51 motos, 10 vehicles i els helicopters feien que més d’un fes el comentari “quina patxoca que fan aquesta de la Guàrdia Civil, amb tot aquest dispositiu”. Els diferents agents han fet, literalment, de relacions públiques del cos, fent-se fotos amb qui els hi demanava i explicant les seves tasques a la prova ciclista.

Font: ANA