Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara


oients aquí avui: 626

En antena ara


Gallardo tracta amb la Xina i Turquia possibles relacions comercials

Publicat per el 8 de setembre de 2019

Izmir.-  El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo; el secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert, i la directora d’Actua Empresa, Judit Hidalgo, han mantingut aquest divendres a Izmir (Turquia) diverses reunions bilaterals amb una delegació de la Xina encapçalada pel viceministre de Comerç, Li Chenggang; amb la ministra de Comerç de Turquia, Ruhsar Pekcan, i amb el ministre d’Economia de Bhutan, Lyonpo Loknath, entre d’altres.

El viceministre de Comerç xinès i Gallardo han celebrat els 25 anys de relacions diplomàtiques entre ambdós països. A més, els dos mandataris han acordat impulsar diferents aspectes d’interès bilateral. Així, s’han tractat les possibles col·laboracions al voltant del turisme de neu, amb la voluntat d’intercanviar experiències en el sector. També s’han abordat les relacions comercials i les possibilitats de col·laboració empresarial per a impulsar les inversions entre els dos països.

Pel que fa a la trobada amb la delegació turca s’han tractat assumptes relacionats amb el comerç i col·laboracions en matèria d’ innovació en el sector de la salut. També la voluntat d’atraure més inversió estrangera i turistes de Turquia a Andorra. Paral·lelament s’han abordat altres temes, com el model de zona franca per a regions tecnològiques d’aquest país, i ha quedat palès l’interès mutu d’estrènyer relacions. En acabar s’han emplaçat les dues delegacions a noves sessions de treball.

Les reunions coincideixen amb la participació andorrana a la 88a edició de l’ Izmir International Fair, una de les fires econòmiques més importants de Turquia, on han participat 190 representants de 39 països, entre ells tretze ministres. Convidats pel govern turc, Andorra va mostrar dijous els principals atractius del país en matèria econòmica i d’inversió, i les darreres oportunitats de negoci.

Font: ANA