Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara

No son horas

01:00 04:30


oients aquí avui: 138

En antena ara

No son horas

01:00 04:30


El 18è aplec de sant Romà dels Vilars aplega una seixantena de persones

Publicat per el 28 de setembre de 2019

 Escaldes-Engordany.-  Arriba el darrer cap de setmana de setembre i Escaldes-Engordany no falla per celebrar el 18è aplec de sant Romà dels Vilars. Al voltant d’una seixantena de persones s’han donat cita al pla de la capella, que ha estat l’escenari escollit perquè el mossèn d’Escaldes-Engordany hagi oficiat la tradicional missa solemne i la posterior benedicció del terme. Per a la cònsol major de la parròquia, Trini Marín, aquesta és una tradició que no s’ha de perdre mai, ja que “són d’aquelles festes que es van començar a fer des de fa molts anys”.

D’aquesta manera, Marín ha explicat que va ser la cònsol Lydia Magallón qui va impulsar aquesta iniciativa durant el seu mandat, tot i que “això era una festivitat que tenia més de 50 anys, on es demanava a sant Romà que les collites tinguessin una bona temporada”. Per aquest motiu, la cònsol creu que aquest tipus d’esdeveniments no han de diluir-se amb el pas del temps perquè els visitants de la parròquia, i la gent en general, “també s’ho passen molt bé”. A diferència de l’any passat, el sol i el bon temps d’aquest migdia han contribuït al normal desenvolupament de la jornada.

En acabar el parlament del mossèn, s’ha donat pas a un generós aperitiu ofert per la Unió Pro-Turisme i s’ha comptat amb música i ball popular a càrrec del Duet Sarau. Amb presència majoritària de padrins i padrines, també hi han pres part alguns infants de la mà de les seves famílies.
[fblike]
Font: ANA