Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara

El transistor

04:30 06:00


oients aquí avui: 183

En antena ara

El transistor

04:30 06:00


El joc i les cançons populars, protagonistes de l’espectacle de la Companyia Com Sona?

Publicat per el 28 de setembre de 2019

 Andorra la Vella.-  “Cromàtic’ és un joc, una manera de jugar a través de les cançons”. D’aquesta manera defineix Elena Pereta, de la Companyia Com Sona?, l’espectacle que aquest dissabte a la tarda han ofert al Teatre Comunal en el marc del projecte educatiu 2019 de la Fundació ONCA. En definitiva, l’objectiu és convidar els infants a descobrir que amb molt pocs elements, com poden ser dos pals, poden jugar “i passar-s’ho bé”.

L’espectacle, de 45 minuts de durada, gira al voltant de les cançons populars a les quals la companyia (integrada, a més de per Pereta, per Oriol Aguilar en aquest projecte) dona una altra visió reivindicant la cultura i les tradicions populars, que és un dels seus segells d’identitat. En aquest concert, aquestes cançons populars han passat pel sedàs del folk, gràcies a instruments com el banjo o el buzuki.

Els dos músics-actors han fet participar els assistents (l’espectacle estava pensat per a infants de zero a sis anys) en l’espectacle i han mostrat com, per exemple, amb les mans es pot fer el joc del gall i la gallina. L’actuació d’aquest dissabte a la tarda ha estat la segona que la companyia ha ofert dins el projecte educatiu de la Fundació ONCA, ja que al 2018 ja van oferir ‘A cau d’orella’.

Cal recordar que aquesta iniciativa de l’ONCA té com a objectiu formar els més petits en el món musical i fer viure la música en família. La programació se centra majoritàriament en espectacles dirigits als més petits.
[fblike]
Font: ANA