Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara

Más de uno

06:00 11:00


oients aquí avui: 699

En antena ara

Más de uno

06:00 11:00


Tret de sortida a una Vila Medieval centrada en els infants

Publicat per el 28 de setembre de 2019

 Sant Julià de Lòria.-  Sant Julià de Lòria retrocedeix aquest cap de setmana en el temps per celebrar la 17a edició d’una Vila Medieval que, enguany, s’ha focalitzat especialment en els infants. Aquest divendres a la tarda, el cònsol menor de la parròquia, Julià Call, acompanyat per diferents autoritats comunals i nacionals, ha estat l’encarregat de donar el tret de sortida a la vila després d’una petita actuació que ha ofert el grup La Torna. Després de donar per inaugurada la festa, Call ha assenyalat que “aquest any hem pensat en la canalla més petita”, sobretot en aquells infants d’entre 0 i 3 anys, que podran gaudir d’activitats musicals, tallers medievals o contacontes. El cònsol menor ha recordat que fins ara les activitats infantils estaven adreçades a nenes i nens a partir dels 4 anys i “ara comencem quasi des de nounats”.

D’aquesta manera, també s’ha incrementat la presència de parades mercantils que ofereixen productes autòctons, i la voluntat és que a poc a poc s’hi vagin afegint més. Tot i la inauguració oficial que s’ha dut a terme a les 19 hores a la plaça de la Germandat, la vila ja ha començat a rutllar des de primera hora del matí. Així, a les 10 hores el mercat ja estava llest per rebre el públic i fins a les 13 hores s’ha dut a terme l’anomenada ‘Ronda Laurediana’, que ha consistit en una visita guiada per alguns dels indrets més emblemàtics de la parròquia, inclòs el Museu del Tabac. Una visita que ha tornat a fer-se a primera hora de la tarda. També s’han engegat els espectacles gràcies a la representació d’un ‘Carrusel mitològic’ i un ‘Drac gronxador’ que han donat vida, entre les 16 i les 20 hores, a la plaça Major. A banda, ja cap al vespre, els Castellers d’Andorra han ofert una actuació per primera vegada a la Vila Medieval.

El comú ha dissenyat una gran oferta cultural al llarg del cap de setmana. Així, entre els esdeveniments que més hi destaquen, es troben els tallers d’art que tindran lloc aquest dissabte de les 11 a les 13.30 hores, el Campament medieval que s’ha situat a l’aparcament Reig Patrimonia durant tot el dia o els diferents espectacles adreçats a les famílies. En la mateixa línia aniran les activitats programades per al diumenge, on la música serà omnipresent abans de tancar la vila a les 20 hores.

 Conseqüències de l’esllavissada

Tot i que finalment la Vila Medieval ha pogut celebrar-se, el cert és que molts dels elements decoratius que s’utilitzaven per a aquesta festivitat van quedar totalment malmesos a causa de l’esllavissada a la zona de la Portalada, què és on el comú guardava la decoració en un magatzem. En aquest sentit, Call ha informat que la gran majoria d’elements decoratius que guarnien la vila laurediana durant aquesta festa “estan a la deixalleria”. A més, ha declarat que el comú encara es troba en converses amb les asseguradores “per veure com ho podem arreglar”, tot i que “podem estar satisfets que no hi va haver cap ferit”, ha afegit.

Ara, per tant, es troben treballant en els tràmits administratius i “esperem sortir-nos-en aviat”. També ha confirmat que com a conseqüència de l’esllavissada s’han perdut “bastants diners en material”, i resten a l’espera “d’acabar-ho de comptar”.
[fblike]
Font: ANA