Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara


oients aquí avui: 497

En antena ara


L’UdA acull un taller enfocat en el sistema de comunicació per intercanvi d’imatges

Publicat per el 3 d'octubre de 2019

 Andorra la Vella.-  La Universitat d’Andorra (UdA) oferirà, els pròxims 8 i 9 de novembre, un taller sobre el sistema de comunicació per intercanvi d’imatges (PECS), adreçat a professionals que treballen amb infants amb TEA (trastorn de l’espectre autista), persones amb discapacitats de comunicació o destreses de comunicació limitades, i a familiars. El PECS és un sistema de comunicació no verbal desenvolupat als Estats Units als anys 80 que s’ha implementat a tot el món amb resultats positius en persones amb dificultats cognitives, físiques i de comunicació. A més, hi ha un alt percentatge de nens en edat preescolar amb TEA que adquireixen la parla després de la introducció d’aquest sistema.

La formació s’organitza juntament amb l’Associació d’Afectats d’Autisme d’Andorra (Autea), amb la qual l’UdA ha signat un conveni marc de col·laboració per emmarcar aquest programa i d’altres futures col·laboracions que s’esperen establir entre les dues institucions.

El taller, que tindrà lloc a la universitat, anirà a càrrec de Sònia Vilatella, filòloga, logopeda, psicòloga i directora general de ‘Pyramid Educational Consultants-Spain’. El programa té una durada de 12,5 hores, durant les quals es combinarà l’exposició oral de la ponent amb demostracions en vídeo i jocs de rol. Els participants aprendran a utilitzar les sis fases del PECS i a utilitzar aquest mètode amb persones amb TEA o amb dificultats de comunicació.

[fblike]
Font: ANA