Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara


oients aquí avui: 508

En antena ara


Els ministres iberoamericans d’Afers Socials es reuneixen fins dimarts a Andorra

Publicat per el 7 d'octubre de 2019

 Andorra la Vella.-  Andorra acull la segona Reunió Iberoamericana de ministres d’Afers Socials sota el títol “Innovació i inclusió en l’àmbit de la discapacitat”. La trobada s’inclou dintre del calendari del bienni de la Secretaria Pro Témpore que ostenta Andorra de la Cimera Iberoamericana sota el lema “Innovació per al Desenvolupament Sostenible – Objectiu 2030”.

Representants dels 22 països iberoamericans es reuniran per treballar sobre diferents afers que s’hauran d’elevar a la reunió de caps d’Estat i de Govern del proper novembre del 2020. La inauguració d’aquesta reunió ministerial, la presidiran Xavier Esport, cap del Govern i Rebeca Grynspan, secretaria general Iberoamericana.

Aquest diumenge s’ha portat a terme la recepció de les delegacions amb la participació del ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut del Govern, Víctor Filloy; la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol i la secretària general Iberoamericana, Rebeca Grynspan. Tot seguit, David Aguilar ha portat a terme una conferència en la que ha volgut donar el protagonisme a “el camí fins arribar a construir la primera pròtesi mobible amb peces Lego”, com també un agraïment especial “pels seus pares i la seva germana”.

Per la seva part, el ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy ha manifestat que “l’Executiu té molt present el lema de l’Agenda 2030 -Que ningú es quedi enrere- i treballa plenament per desenvolupar polítiques innovadores amb l’objectiu de fomentar la inclusió en totes les etapes de la vida de les persones amb discapacitat”.

La secretaria general Iberoamericana, Rebeca Grynspan ha tingut paraules d’agraïment al Govern d’Andorra al dir que “cal fer un reconeixement important perquè la decisió de fer la cimera a Andorra l’han pres dos governs i només paraules d’admiració per la organització que està fent”.

Dilluns i dimarts hi haurà les jornades de treball que es dividiran en diferents blocs temàtics. D’aquesta manera tractaran diferents aspectes relacionats amb els drets de les persones amb discapacitat. Temes destacats com el canvi de la mirada sobre les limitacions, l’impuls de polítiques socials que garanteixin la igualtat d’oportunitats i la innovació i la inclusió en l’àmbit de la discapacitat, tant professional com educativa.

[fblike]
Font: ANA