Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara


oients aquí avui: 481

En antena ara


Calvó valora que el sector privat vegi la transició energètica com una oportunitat

Publicat per el 10 d'octubre de 2019

 Andorra la Vella.-

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha participat aquest dimecres en el diàleg ministerial sota el títol ‘Oportunitats per a una transició energètica a Iberoamerica’, en el marc de la PreCOP25 que s’està celebrant aquesta setmana a Costa Rica.

Calvó ha transmès que el sector privat andorrà està percebent la transició ecològica com una oportunitat i per això ha apuntat que cal ajustar les polítiques públiques a les necessitats de les empreses i a les exigències de la ciutadania i dels joves.

La titular de Medi Ambient també ha destacat en el seu torn d’intervenció que la innovació per al desenvolupament sostenible, tal com es remarca en el lema de la secretaria pro tempore de la Cimera Iberoamericana, s’ha d’entendre més enllà de la tecnologia. Així mateix, la ministra ha posat en valor l’experiència de Costa Rica, que aposta pel consens i el diàleg entre la ciutadania i les administracions en l’àmbit de la transició energètica. La titular de Medi Ambient també ha destacat la importància de la cooperació transfronterera per enfortir la col·laboració entre regions amb les mateixes realitats.

En les conclusions de la conferència, tots els participants han convingut que els fòrums iberoamericans de debat són una gran oportunitat per lluitar contra el canvi climàtic i a favor de la biodiversitat. Per això la conferència celebrada a Costa Rica i la futura ministerial en el marc de la Cimera Iberoamericana és una aposta “per recuperar el diàleg en matèria de medi ambient i donar continuïtat als esdeveniments internacionals”. De fet, durant la reunió s’ha posat en relleu que s’ha passat de la fase de negociació a l’acció i s’ha recordat que les polítiques climàtiques són la millor opció a llarg termini perquè aporten valor afegit, sostenibilitat i inclusió social.

A la trobada també hi ha assistit la secretària general iberoamericana, Rebeca Grynspan; la ministra per a la Transició Ecològica d’Espanya, Teresa Ribera; el ministre d’Ambient i Energia de Costa Rica, Carlos Manuel Rodríguez, i la ministra de Medi Ambient de Xile, Carloina Shmidt.

[fblike]
Font: ANA