Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara

Más de uno

06:00 11:00


oients aquí avui: 471

En antena ara

Más de uno

06:00 11:00


L’Institut Nacional de l’Habitatge marcarà els preus de referència dels lloguers

Publicat per el 10 d'Octubre de 2019

 Andorra la Vella.-  A la roda de premsa de després del consell de ministres, el ministre portaveu Eric Jover ha estat acompanyat del ministre d’Afers Socials, habitatge i Joventut, Víctor Filloy, que ha estat el primer a prendre la paraula per explicar les mesures aprovades per intentar pal·liar la problemàtica de l’habitatge. El ministre Filloy ha explicat que “hi ha mesures més immediates i mesures a llarg termini, però sempre tenint en compte que en aquest àmbit no hi ha solucions immediates”. L’objectiu del Govern, segons Filloy, és “d’anar implementant mesures que vagin alleugerint la tensió que hi ha en el mercat de cara als propers anys”. Aquí guanya molt pes la creació de l’Institut Nacional de l’Habitatge.

El ministre Filloy ha explicat que “té l’objectiu d’obtenir dades més precises de la situació del mercat”. Per aquest propòsit, el mateix Filloy ha explicat que “es crearà un recull administratiu amb les dades de tots els contractes de lloguer, que fixarà un índex de preus de referència del mercat de lloguer, que en cap cas implicaria l’aplicació de mesures restrictives sobre la decisió dels propietaris a l’hora de determinar el preu dels seus habitatges. Per tant, l’índex tindria l’objectiu d’aportar més dades respecte als preus del lloguer per cada zona o per tipologia d’habitatges i, d’aquesta manera, es podrien desenvolupar polítiques més eficients en aquest àmbit”. De la mateixa manera, la nova entitat hauria “de gestionar els fons publicoprivats destinats a la construcció i a la rehabilitació de l’habitatge del mercat de lloguer i ser el coordinador amb les administracions competents per impulsar la política nacional d’habitatge”, segons indica el mateix Filloy.

El titular d’Afers Socials, Habitatge i Joventut també ha exposat altres propostes, com ara el desenvolupament d’una nova Llei d’edificació que fomenti mesures incentivadores en les promocions destinades al lloguer. A més, Filloy ha explicat que ja s’està treballant de manera coordinada amb els diferents comuns la signatura de convenis de cessió de sòl per a la construcció d’habitatges concertat o a preu assequible. També ha destacat que el Pla Renova contempla un increment d’ajuts als propietaris que vulguin fer millores als immobles destinats al mercat de lloguer.

[fblike]

Font: ANA