Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara

El transistor

00:00 01:00


oients aquí avui: 56

En antena ara

El transistor

00:00 01:00


Una dona de 69 anys contracta 14 línies i realitza 68 trucades d’emergència falses a la Guàrdia Civil

Publicat per el 17 d'octubre de 2019

La Guàrdia Civil ha detingut a Toledo a una dona de 69 anys per realitzar 68 trucades falses a nombres de la Guàrdia Civil i altres organismes.

La detinguda proporcionava informació falsa servint-se de 14 línies diferents contractades per ella a nom d’altres persones, de manera que, a més de denúncies falses, se li imputa un delicte d’usurpació d’identitat, informa ‘ABC’.

L’Equip d’Investigació de la Guàrdia Civil de Mora va rastrejar l’origen de les trucades que es rebien en diversos llocs de la Guàrdia Civil de la comarca, així com al telèfon d’urgències 062, i des de les que es facilitaven dades de vehicles suposadament relacionats amb el tràfic d’estupefaents.

Els agents van descobrir que els quatre vehicles denunciats per la sexagenària estaven relacionats amb una dona, veïna de la localitat de Fuensalida, a la mateixa província. En les seves trucades, la dona situava els cotxes en diferents carrers i poblacions, però les autoritats van poder comprovar que aquests mai havien circulat pels llocs indicats ni estaven relacionats amb el tràfic de drogues.

També es va descobrir que altres trucades similars s’havien rebut en llocs de la Guàrdia Civil de les províncies de Ciudad Real, Conca, Albacete, Guadalajara, Càceres, Madrid, Saragossa, Burgos, Terol i la Rioja: un total de 68 trucades rebudes entre els anys 2018 i 2019, 36 de les quals a la província de Toledo.

Els investigadors van comprovar que els avisos es van realitzar des de 14 línies telefòniques diferents de nom de diverses persones. Totes desconeixien ser el titular de les mateixes.

Les indagacions van conduir als policies fins a una dona de 69 anys, veïna de la titular dels vehicles denunciats. Les dues mantenien una mala relació i l’arrestada va voler perjudicar-realitzant les denúncies falses.

L’equip d’investigació de la Guàrdia Civil de Mora va procedir a la detenció de l’autora de les denúncies falses.

[fblike]