Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara


oients aquí avui: 508

En antena ara


Sis grups empresarials participen en les xerrades laborals organitzades pel comú d’Andorra la Vella

Publicat per el 8 de novembre de 2019

Andorra la Vella.-

El nombre de joves menors d’edat inscrits al Servei d’Ocupació ha augmentat en els darrers mesos. Allà troben tècnics orientadors que els ajuden en la recerca de feina i que els assessoren per destacar en els processos de selecció, com per exemple a l’hora d’elaborar un bon currículum o oferint-los l’opció de continuar formant-se amb diferents cursets.

“És gent que decideix inserir-se al mercat laboral i que ha deixat els estudis”, explica la formadora ocupacional, Sara Saraiva, “però també comptem amb joves que estan estudiant i que busquen feina per als caps de setmana o bé per a les vacances escolars”. El Servei d’Ocupació és, junt amb els representants de sis grups empresarials del país, un dels ponents en les xerrades que ofereix el comú d’Andorra la Vella a través de la Central.

“Són joves a partir de 16 anys que estan aquí i que cursen el batxillerat”, ha afirmat el conseller de Joventut, Participació Ciutadana i Esports, Alain Cabanes, tot i que “també hi ha una connexió amb els joves universitaris que busquen feina”. En la xerrada d’aquest dimecres hi han participat Viladomat, Grup Pyrénées i Germans Cruz, a més del Servei d’Ocupació. Tots ells han marcat les especificacions que busquen a l’hora de contractar noves persones treballadores, i han rebut els currículums dels joves que hi eren presents.

La següent reunió serà el divendres 15 de novembre, data pensada per facilitar l’assistència dels estudiants universitaris que resideixen fora del país i que tornen els caps de setmana. Hi intervindran els representants de Perfumeries Júlia, Via Moda i Centre Comercial Andorrà.

Més d’un centenar de joves han passat per les xerrades que el Servei de Joventut de la capital organitza des del 2015 a l’hivern i a l’estiu. Des del comú es busca que cada any hi formin part companyies de la parròquia de diferents sectors amb la intenció que expliquin la seva filosofia i les diferents opcions laborals que tenen a disposició.

[fblike]
Font: ANA