Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara

El transistor

00:00 01:00


oients aquí avui: 53

En antena ara

El transistor

00:00 01:00


L’Hotel Coma i el Restaurant Manacor, guanyadors de la Mostra Gastronòmica d’Andorra

Publicat per el 11 de novembre de 2019

 Ordino.-

Ordino ha celebrat un any més, i ja en van 28, la Mostra Gastronòmica d’Andorra. Un aparador on tastar els millors plats dels 20 restaurants que hi han participat.

El públic assistent ha decidit que el millor plat tradicional sigui l’Entrecotte ‘gourmet premium’ del restaurant Manacor d’El Tarter. El tall de comtessa de foie, coco i xocolata negra de l’Hotel Coma d’Ordino ha estat per als comensals el millor plat original. Un esdeveniment les entrades del qual es van esgotar aquest dimecres, fent impossible la compra d’entrades aquest diumenge.

Una edició en què per primera vegada el sistema de votacions s’ha fet a través d’una aplicació mòbil, en la qual han pogut escollir els àpats preferits. Durant tot l’esdeveniment s’ha pogut veure a través d’una pantalla gegant el recompte de vots, però sense mostrar a quin restaurant corresponia cada votació. En total s’hi han presentat 20 menús, que els 375 assistents han pogut tastar durant dues hores. Entre ells, dues propostes del xef amb una estrella Michelin Hideki Matsuhisa del restaurant Koy Shunka de Barcelona. Cuiner convidat en una edició dedicada a la gastronomia japonesa.

“Busquem que hi hagi una cuina representativa a Andorra del país convidat”, ha explicat el conseller de Turisme, Esports i Dinamització del comú d’Ordino, Jordi Serracanta, “i cada vegada hi ha més restaurants d’aquesta ètnia que estàn al país”. Per a Serracanta l’esdeveniment s’ha consolidat dins del món de la gastronomia com una data de referència, com així ho demostra el fet que s’exhaureixin les entrades en les darreres edicions. “La mostra està totalment arrelada no només a la parròquia sinò a tot el país i inclús a gent de l’estranger”, ha afegit. Amb tot, la coincidència de la mostra amb dia de jornada electoral a Espanya “potser ens ha mancat de comensals de fora”.

[fblike]
Font: ANA