Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara

Radioestadio

16:00 24:00


oients aquí avui: 2248

En antena ara

Radioestadio

16:00 24:00


Una universitat holandesa cava una tomba perquè els estudiants reflexionin sobre la fugacitat de la vida

Publicat per el 14 de novembre de 2019

Entre les instal·lacions de l’campus de la Universitat de Radboud, a la ciutat holandesa de Nijmegen, els estudiants poden gaudir d’una tomba cavada als jardins, on tenen la possibilitat de tirar-se i reflexionar sobre la vida i la mort, allunyats de l’estrès universitari durant unes hores.

En aquesta “tomba de relaxació” es podrà meditar, entre altres coses, sobre la fugacitat de la vida. Els alumnes no poden accedir al seu interior ni amb llibres, dispositius mòbils, ni qualsevol altre element que els distregui de la seva comesa: pensar en la mort, van explicar els responsables de la curiosa idea.
La iniciativa, proposada pel capellà universitari, John Hacking, porta el nom en llatí de “Memento mori” (Recorda la mort), i va causar furor entre els estudiants. Segons han informat fonts universitàries, hi ha fins llista d’espera per poder utilitzar la fossa.
El mateix Hacking cavar el forat amb les seves pròpies mans amb la intenció que els universitaris es centrin en la naturalesa de la vida i puguin pensar sobre el seu significat.

“El final de la vida, la mort, és un tabú, difícil d’explicar als estudiants … és molt difícil parlar de la mort, especialment quan tens 18, 19, 20 anys”, ha recalcat el religiós.


[fblike]