PUBLICITAT

En directe

Radioestadio

16:00 23:30


oients aquí avui: 1474

En directe

Radioestadio

16:00 23:30


L’encampadana guanyadora de La Cuillère d’Or, una de les participants a la Festa Culinària

Per: el 15 de novembre de 2019

 Andorra la Vella.-

Poc s’imaginava Lorena Palacios quan va enviar la carta de motivació al concurs internacional de cuina La Cuillère d’Or que acabaria guanyant el tercer premi.

“Buscava un concurs per a persones que no havien estudiat cuina”, explica. Després de rebre la resposta favorable de l’organització, i abans de passar a la fase final de l’esdeveniment, l’encampadana va haver de presentar un menú complet, amb una fitxa tècnica que detallés tots els ingredients.

A l’escola de cuina Cordon Bleu de Madrid, una de les més prestigioses d’Espanya, Lorena Palacios va cuinar durant quatre hores per presentar set entrants i set segons d’un menú preparat per a l’ocasió. “Teníem sis jutges de cuina tècnica mirant minuciosament com cuinàvem”, recorda. Experts que no van ser els mateixos que van tastar els plats. Uns altres sis cuiners es trobaven a una sala a part on els cuiners portaven els àpats de cada participant. “No podies explicar el plat perquè s’havia d’entendre per ell mateix”, explica, afegint que “vaig haver de córrer darrere dels cambrers per posar unes flors”.

De Madrid va marxar amb un tercer premi, fet que li va fer agafar forces perquè “gent que sap de veritat de cuina m’ha dit que continuï”. Palacios treballa actualment centrada en el ‘food design’ i el gastromàrqueting. Una tasca que va des d’ajustar a nivell visual el menú, els plats o l’espai d’un restaurant fins a fer una anàlisi de les tendències actuals en el món de la gastronomia, formant als professionals i explorant noves formes de promocionar la cuina a través de les xarxes socials i les diferents estratègies de màrqueting que s’usen en l’actualitat.

Palacios és una de les participants de la 27a edició de la Festa Culinària, organitzada per l’Associació Pro Agermanament d’Encamp (APAE), que tindrà lloc aquest dissabte a la sala de festes del Complex esportiu i sociocultural d’Encamp. Una ocasió per al que té preparat un plat de “curri de cigrons amb verdura, un plat molt indonesi”. Enguany, els protagonistes dels plats que es presentaran seran els llegums, que podran acompanyar-se amb altres aliments com la carn o el peix. La valoració del jurat començarà a les sis de la tarda, quan els participants comencin a portar els seus plats, i acabarà abans de les vuit del vespre, un cop els membres del jurat hagin degustat els plats i a punt per a l’actuació de l’Esbart Sant Romà.

Un jurat que valorarà el plat més ben elaborat, el més original o la millor presentació, però també la millor combinació d’aliments o l’àpat més gustós. Plats que es premiaran amb una cafetera, un telèfon mòbil, un televisor, un val d’un any per al complex esportiu d’Encamp i un val per a una perruqueria encampadana. Els infants també hi participen, en una categoria que enguany s’ha centrat en el món de les pizzes. A banda dels premis del jurat, cadascun dels participants rebrà un rellotge ‘fit bit’.

Com ja es va fer l’anterior edició, els plats tornaran a ser els protagonistes del calendari de l’APAE. La jornada clourà amb el tastet dels plats, la degustació de pernil selecte al tall i ball de nit.

[fblike]
Font: ANA