Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara

Radioestadio

16:00 24:00


oients aquí avui: 2488

En antena ara

Radioestadio

16:00 24:00


Adhara, la nena que té un quocient intel·lectual superior a Einstein i Hawking

Publicat per el 23 de novembre de 2019

Adhara, una nena de vuit anys i nacionalitat mexicana, té un coeficient intel·lectual de 162, superant el d’Einstein i Hawking (160). La nena pateix síndrome d’Asperger i autisme, condicions que li van fer tenir molts problemes a l’escola, on als dos anys ja patia assetjament escolar per part dels seus companys. Als tres, ja sabia àlgebra i va ingressar al Centre d’Atenció a l’Talent (CEDAT) de Mèxic, on va acabar el batxillerat.

El somni de la petita, que segons la revista ‘Forbes’ és una de les dones més influents de país asteca, és ser astronauta, però no s’ha pogut matricular a la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic a causa de la seva curta edat.

També va rebre una beca de la Universitat d’Arizona, EUA, per estudiar astrofísica, però no va poder aprofitar-la per falta de recursos econòmics. La seva família ha sol·licitat ajudes a estat mexicà perquè l’ajudi a convertir-se en la nena més jove a estudiar astrofísica de l’món.

De moment, Adhara cursa dues carreres universitàries: enginyeria industrial, amb especialització en matemàtiques, i enginyeria en sistemes. També empra el seu temps a escriure un llibre ‘No et rendeixis “, especialment dedicat a nens amb característiques semblants a les seves.


[fblike]