Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara


oients aquí avui: 1368

En antena ara


Caixes d’art il·lustrades per dues usuàries de la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell

Publicat per el 30 de novembre de 2019

 Santa Coloma.-

La Fundació Privada Meritxell, l’empresa catalana Torrons i Mel Alemany, Pyrénées Andorra i el Museu Carmen Thyssen Andorra han presentat aquest dijous al matí la col·lecció ‘Art cru’, que forma part d’un projecte inclusiu i amb valor social.

La col·lecció consta d’unes caixes de regal d’edició limitada amb una selecció de productes, premiats als Great Taste Awards i presentats en unes caixes de fusta il·lustrades amb dibuixos de dues usuàries de la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell.

Tal com va explicar la responsable del servei ocupacional Xeridell, Dolors Martínez, la col·laboració en el projecte havia d’implicar als usuaris convocant un concurs d’obra gràfica en el qual col·laboraven diferents talles especials de treball. “El primer pas va ser sotmetre el projecte a votació dels usuaris del taller ocupacional en una assemblea extraordinària”, va explicar Martínez, qui va indicar que “l’únic requisit era representar el món de les abelles, que lliga tots els productes que formen la caixa”. Posteriorment es va definir un jurat extern amb totes les parts implicades.

Ferran Alemany, gerent de l’empresa de torrons, ha explicat en la presentació que la iniciativa és fruit d’uns vincles ja existents per a l’empresa amb els Centres Especials de Treball de les Terres de Lleida. “Fa quatre anys vam decidir crear un concepte nou especialment assenyalat per a l’època de Nadal, on s’associa l’art, mitjançant artistes locals, amb el torró i d’allà van néixer les caixes de fusta de la col·lecció ‘Art cru'”. Alemany ha indicat que des de l’empresa comercialitzen aquest producte a Pyrénées i els va semblar coherent donar-hi el valor social.

La col·lecció Art cru té la vocació de proposar productes gurmet sense processar on l’important és l’expressió. Per la seva part, Guillermo Cervera, director artístic del Museu Carmen Thyssen Andorra, ha recordat que l’expressió de l’art és un llenguatge universal i aquesta màgia s’ha reflectit en el projecte.

Els dibuixos que s’han reproduït són els de Paula Espineta i Eva Fernández i a partir d’aquest dijous es comercialitzaran a Pyrénées i al Museu Carmen Thyssen amb un preu de 25 euros per caixa. Albert Sabí, gestor de categoria a Pyrénées Andorra, ha recordat que amb aquest projecte no pretenen obtenir beneficis i, a més, 5 euros de cada caixa aniran destinats a la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell. Tots els implicats han destacat que iniciatives d’empreses privades com aquestes són les que permeten donar visibilitat a totes i contribueixen a fer una societat més inclusiva.

[fblike]
Font: ANA