Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara

El transistor

00:00 01:00


oients aquí avui: 59

En antena ara

El transistor

00:00 01:00


La Copec es reuneix per abordar la protecció dels infants i adolescents

Publicat per el 3 de desembre de 2019

 Andorra la Vella.-

La Comissió de participació de les entitats cíviques en l’àmbit dels serveis socials i sociosanitaris (Copec) s’ha reunit aquest dilluns per cinquena vegada des que es va constituir el novembre del 2016.

La trobada, encapçalada pel ministre d’Afers Socials, Joventut i Habitatge, Víctor Filloy, i amb la presidència també del titular de Salut, Joan Martínez Benazet, s’ha centrat en qüestions relacionades amb la protecció de l’adolescència i la infància, així com també de la seva salut. Durant la trobada s’ha exposat als assistents el futur Centre Residencial d’Educació Intensiva (CREI) que s’ubicarà al Solà d’Enclar, així com els treballs del Govern per avançar en la posada en marxa de les instal·lacions. La presentació d’aquest nou recurs s’ha basat en els seus principis generals i s’ha acordat fer trobades informatives més específiques amb les entitats que ho necessitin i sol·licitin.

Un altre dels punts de la reunió s’ha centrat a explicar el funcionament i en què consisteix la gestió sociosanitària de l’Atenció Centrada en la Persona (ACP), un model internacional que situa els usuaris en el centre de les instal·lacions i, d’aquesta manera, facilita un envelliment actiu. En aquest sentit, tenint en compte que aquesta és la primera trobada de la present legislatura, la reunió d’aquest dilluns de la Copec ha servit també per fer una fotografia del funcionament i dels recursos del Servei de Salut Mental.

La Comissió de participació de les entitats cíviques és un òrgan consultiu i assessor de l’executiu, especialment en l’elaboració del Pla nacional de serveis socials i sociosanitaris, i per formular propostes de millora en aquest àmbit. La Copec és també una plataforma participativa, atès que està formada per representants del Govern, de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) i del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) i els representants de les entitats cíviques.

[fblike]
Font: ANA