Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara

El transistor

04:00 06:00


oients aquí avui: 449

En antena ara

El transistor

04:00 06:00


El Govern i la Fundació Julià Reig engeguen les tasques per elaborar el Llibre Blanc sobre Cultura

Publicat per el 11 de Desembre de 2019

 Andorra la Vella.-

La Fundació Julià Reig i el ministeri de Cultura treballaran durant el proper any en l’elaboració del Llibre Blanc sobre Cultura. El document esdevindrà “una eina de diagnosi que ajudarà a identificar dades, obtenir-les i processar-les per a la presa de decisions”, de manera que, a través d’aquesta presa de decisions, marqui “incidències a l’hora de posicionar-se sobre futures accions, nous exercicis i noves programacions”, ha afirmat aquest dimecres la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, durant l’acte de signatura del conveni.

Els treballs s’allargaran durant un any i al capdavant del projecte hi haurà “algú molt coneixedor de la cultura d’Andorra i que creguem que pot dur-ho a terme amb totes les garanties”, ha destacat la presidenta de la fundació Julià Reig, Deborah Ribas, tot assegurant que encara no hi ha cap candidat.

“És un pacte a dos i ben equilibrat”, ha afirmat Ribas, on “nosaltres aportem la feina en si” i, a la vegada, “l’administració té un paper fonamental amb l’aportació de dades i de ‘feedback'”. Periòdicament, un cop al mes, ambdues parts mantindran una reunió per posar les dades en comú, identificar les possibles dificultats i mirar la forma de solucionar-les. La persona responsable del projecte “treballarà amb diferents actors culturals, o no, per fer un seguiment i que la visió sigui el més completa possible”, ha afegit. Tasca on es donarà veu a tots els col·lectius que d’una manera o d’una altra estan relacionats amb el panorama cultural andorrà, com museus, entitats o artistes.

El Llibre Blanc sobre Cultura és “una de les primeres línies del programa electoral a cultura” de Demòcrates en les passades eleccions del mes de març, ha recordat la ministra i mostra com “el sector públic i el sector privat identifiquen la necessitat d’obtenir una visió panoràmica de quin és l’estat de la cultura”. Un document on podrà accedir tothom –aquesta és la idea inicial–, ja que el Govern no és l’únic actor cultural. “Els comuns o les entitats són actors molt importants i s’han de tenir en compte”, ha recordat la presidenta de la fundació Julià Reig. Raó per la qual ha de ser “un document en general que pugui ser una guia per a tothom”.

Museu Nacional
En referència als 50.000 euros que els pressupostos del 2020 destinen a la partida dedicada al Museu Nacional, la ministra de Cultura ha assegurat que forma part d’una línia de treball que podria sorgir en cas que “pugui aparèixer de manera ràpida un emplaçament”. Amb tot, la principal línia de treball i a la qual se li ha dedicat “una partida pressupostària més important” és aquella on es treballarà per configurar un relat nacional identitari. Es farà a través de la recol·lecció de dades i la ministra ha afirmat que tindrà un recorregut “més enllà del Museu Nacional”, ja que “també servirà d’eix educatiu”.

[fblike]
Font: ANA