Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara


oients aquí avui: 144

En antena ara


Una cinquantena de persones coneixen les malalties oculars amb el doctor Hanneken

Publicat per el 11 de desembre de 2019

 Escaldes-Engordany.-

La xerrada que el doctor Ludger Hanneken ha ofert aquest dimarts a la tarda a L’espai de la Fundació Crèdit Andorrà ha generat una gran expectativa i han estat més de 50 les persones que hi han assistit, omplint la sala on s’ha celebrat. Sota el títol ‘Com tenir cura de la visió’, l’especialista ha detallat algunes de les malalties visuals més freqüents, quin tipus de símptomes presenten i com es poden tractar.

Així, Hanneken ha explicat que una de les patologies més freqüents entre les persones grans són les cataractes. Ha enumerat que alguns dels símptomes que presenta és la pèrdua de visió, visió doble o l’augment de la sensibilitat, entre d’altres. El diagnòstic, ha dit, és ràpid i fàcil. Ha detallat que hi ha diferents tipus de cataractes i ha afegit que les persones diabètiques solen presentar aquesta patologia “amb major freqüència i a edats més joves”. El tractament, ha manifestat, és “relativament fàcil” ja que la cirurgia que es precisa dura uns “deu minuts”.

Hanneken també ha exposat durant la seva xerrada d’altres patologies oculars que també solen ser habituals com la retinopatia diabètica, que cada vegada és “més freqüent” arran de l’augment de persones amb diabetis. També ha parlat de l’ull sec o de la degeneració macular associada a l’edat.

[fblike]
Font: ANA