Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara


oients aquí avui: 139

En antena ara


Una oferta mal etiquetada provoca el caos a un supermercat francès

Publicat per el 11 de gener de 2020

Un supermercat de la localitat francesa de Montpeller va errar en el preu de l’etiquetatge d’una televisió, el que va desencadenar que una onada de clients enfervorits agafessin els electrodomèstics posats a la venda de manera incorrecta. Tal va ser el caos originat que les autoritats es van veure obligades a actuar, van informar dijous diferents mitjans francesos.

La suposada oferta, de 700 a 30 euros, va córrer com la pólvora a les xarxes socials, el que va provocar que, en pocs minuts, els prestatges de la botiga de queviures es buidessin dimecres a la tarda. La gent es va aglomerar a l’hipermercat Casino de el centre comercial Odysseum intentat aprofitar-se la suposada oferta, mentre que els empleats de la botiga es negaven a vendre els televisors a aquest preu.

Els clients van bloquejar les caixes registradores reclamant els seus drets com a consumidors i exigint als treballadors que els venguessin els televisors a el preu indicat.

Incapaços de controlar la situació, els responsables van trucar a la policia, que es va veure obligada a prendre una decisió: els compradors que ho van sol·licitar, van poder adquirir els televisors a el preu “normal”, però també es van emportar un certificat en què es relatava el incident per poder presentar una reclamació davant el servei d’atenció a client.

L’hipermercat va emetre dijous un breu comunicat en el qual s’assegurava que l’oferta es va deure a una fallada informàtica, però no va donar més detalls sobre la forma en què tractarà les futures reclamacions.

Claude Gaubert, responsable a Montpeller de l’associació de consumidors “UFC Que choisir”, va afirmar a la ràdio local “France Bleu” que “quan el preu mostrat és clarament erroni i no correspon a el valor real el bé, el venedor pot al·legar un problema i no cobrar aquest preu ”