Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara


oients aquí avui: 640

En antena ara


Prop d’un miler d’alumnes d’Andorra i els Pirineus participen en el concurs Whatsapp relats

Publicat per el 13 de gener de 2020

 Andorra la Vella.-

Uns 900 alumnes de quinze centres escolars, vuit d’ells del Principat d’Andorra i set de comarques dels Pirineus, participaran aquest dimarts en el concurs de relats breus WhatsApp relats. La proposta pretén fomentar les bones pràctiques amb el mòbil, la creativitat i les relacions amb els territoris veïns i s’adreça a estudiants de quart curs de segona ensenyança i nivell equivalents.

Per primera vegada s’hi adhereixen l’escola andorrana de Segona Ensenyança d’Ordino, el col·legi Sant Ermengol i el col·legi Sagrada Família. Els altres centres docents que hi participen des d’anys anteriors són les escoles andorranes d’Encamp i Santa Coloma, el Lycée Comte de Foix, el col·legi espanyol María Moliner i l’Àgora International School.

La iniciativa, que arriba a la quarta edició, està organitzada conjuntament pel ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, l’Associació del Llibre del Pirineu i el Servei Educatiu de l’Alt Urgell-Cerdanya. A més, hi col·laboren l’ajuntament de la Seu d’Urgell, l’institut per al desenvolupament i la promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), així com el consell comarcal de l’Alt Urgell.

El mateix dimarts els professors rebran un missatge amb un tema. A partir d’aquest moment, els alumnes tindran una hora per escriure un microconte d’un màxim de 100 paraules i que hauran d’enviar com a missatge de Whatsapp. El jurat, format per persones de l’àmbit de la cultura literària d’ambdós costats de la frontera, tirarà deu relats i n’escolliran els tres millors. El guanyador s’endurà una tauleta tàctil; el segon, un rellotge intel·ligent i el tercer, una motxilla amb carregador solar. Els finalistes obtindran uns auriculars sense fils i, a més, els centres dels alumnes guanyadors també rebran un lot de llibres.

L’acte de lliurament de premis, que té lloc alternativament entre Andorra i la Seu d’Urgell, es realitzarà a la sala Immaculada del Centre cultural les Monges de la capital alturgellenca el 12 de març.

Font: ANA