Connectant...

Cadena Pirenaica...

Ràdio Valira

En antena ara

El transistor

04:00 06:00


oients aquí avui: 457

En antena ara

El transistor

04:00 06:00


Un home demana al jutge que li deixi resoldre el plet contra la seva exdona batent-“en duel amb espases samurai”

Publicat per el 16 de Gener de 2020

Un nord-americà de 40 anys originari de Kansas va sol·licitar davant un tribunal de l’estat d’Iowa que li permetés llimar asprors amb la seva exdona batent-se en duel amb unes espases de samurai.

David Ostrom porta anys litigant contra la seva seva exparella Bridhette Ostrom, i contra l’advocat d’ella, Mathew Hudson, per qüestions relacionades amb la custòdia dels seus fills i pels impostos sobre la propietat que tots dos compartien. La seva paciència s’ha esgotat fins al punt de demanar a el jutge l’estranya i dràstica resolució.

“La resolució d’una disputa per mitjà d’una baralla no està explícitament prohibida en el Codi Penal”, va esgrimir Ostrom en la seva petició, i va sol·licitar un termini de dotze setmanes per aconseguir les espases que s’utilitzarien en el supòsit dol.

Per la seva banda Hudson, advocat de la dona, va qualificar la proposta com “absurda”.

“Cal assenyalar que només perquè la Constitució dels Estats Units, i la de Iowa en concret, no prohibeixen lluitar a mort contra una altra persona amb una katana, sí prohibeix que un tribunal en equitat ordeni tal cosa”, va reposar Hudson.

No obstant això, el jutge va permetre que la idea es discutís a la sala durant la vista i va avisar que prendrà una decisió quan les dues parts presentin les seves al·legacions per escrit.